Dostlar selam kendi ihtiyaçlarımı maalesef pandemiden dolayı ailem biraz zorlandığı için kendim çalışıp para kazanmayı düşünüyorum. Fakat maalesef iş bulmakta 18 yaş altı için bir hayli zor gözüküyor. Acaba lise 2 öğrencisi olan 16 yaşındaki bir öğrenci nerelerde çalışabilir ve aramızdaki abiler 16 yaşındayken nerede çalıştı ve çalışırken nasıl bir iş yaptı anlatırsa mutlu olurum
İşlerden çok anlamam fakat insanlarla konuşma olaylı işler olacaksa kendimce diksiyon eğitimi almış konuşmasını iyi bilen bir seslendirme sanatçısıyım. Ayrıca bilgisayarlar hakkında temel olarak iyi bir bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Acaba bu özelliklerime bakılacak olursa işimde bir yararı olur mu? Nasıl bir iş bulabilirim cevaplarınızı merak ediyorum
YouTube kanalı açabilirsiniz.
Oyun geliştirebilirsiniz.
Bitcoin alıp satabilirsiniz.
Bilgisayarcıda çırak olarak çalışıp Bilgisayarlara format atabilirsiniz.
Bilgisayarcıda çırak olarak çalışıp bilgisayarlara format atabilirsiniz.
Senin yaşındayken şöyle yerlerde çalıştım. Küçük kebapçılara girebilirsin. Bisiklet ile paket servise çıkabilirsin veya dükkan içinde garson olarak çalışabilirsin. Günlük 50 TL en aşağı para veriyorlar. Alternatif olarak fırıncılara girebilirsin. Burada da kebapçılara lavaş ekmeği dağıtabilirsin bisiklet ile.
Bilgisayarcıda çırak olarak çalışıp Bilgisayarlara format atabilirsiniz.
Hocam bilgisayarcılar ne kazanıyor ki yanlarına çırak alsınlar? Youtube kanalını açsa sizce hızlıca para kazanabilecek mi? Tek başına oyun geliştirse o oyununun tutma ihtimali çok az.