16 yaşında ucuz protein tozu kullanmak

Yigit Ak

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 16 yaşındayım yurtda kalıyorum son 4-5 aydır spor yapıyorum kilo almaya çalışıyorum. 3 ayda 55 kilodan 64 kiloya çıktım son iki aydır aynı kilodayım beslenmenin yetersiz olduğunu düşündüm. Son iki aydır creatin kullanıyorum bir ay ara verdim şimdi yeniden başladım.
Yurtda kilo almak ve ekstra öğün hazırlamak zor olduğu için kendime bir mini Blender aldım klasik sütlü yulaflı shakeler hazırlamak için ama sorun yurtda protein ihtiyacımı karşılayamam.
Protein tozuna çok fazla para harcamak istemiyorum, ucuz dandik markalara baktım "high nutrition" ya da "strongest" tarzı markalar çıktı 500TL civarında, ne tür ürünler olup bu tür ürünlerden uzak durmam gerektiğini biliyorum ama bazı yorumlarda ara öğünlerime katmak için falan aldım diyenler olmuş bu mantıklı geldi.
Bu tür ürünler alıp haftada 3-4 gün etli yemekler çıkmadığı zamanlar shakelerime katıp kullansam benim için zararı olur mu acaba? Pek fazla seçeneğim yok çünkü.

Zararı olur. Kötü mal alacak kadar zengin değilim felsefesini edin. 5 kuruş fazla ver kalitelisini al. Ona vereceğin paraya git dışarıda tavuk pilav ye daha karlı çıkarsın. Türkiye pazarında bir elin 5 parmağını geçmeyecek kadar kaliteli supplement var ise bunlara yönelmelisin. Hem protein tozu bir mucize değil. Takmayın bu kadar. Tek gerçek kreatin ve mikrosupplementlerdir. Sağlıklı yemeklere yönelin ve bütçenize uygun supplement değil uyduracak supplement alın. Bu işin şakası yok. Aminospiking yapıp sizi dolandıran firmalara mı destek vereceksiniz yoksa Türkiye pazarında yurt dışı whey kalitesi getiren ve bunu ellerinden geldiği kadar düşük fiyata satmaya çalışan ve bol kampanyalar düzenleyen firmalara mı vereceksiniz?

O markalardan alacağın protein tozunun içinde protein yoktur bile bence. Yani bir nevi parayı çöpe atmış oluyorsun.

protein tozu diye un alırsın ucuz malın yahnisi yenmez

O markaları alma, Daha iyi bir kampanya görmüştüm sporun ilk zamanları 6 tane içerik satıyordu creatin proteyin tozu vb. hiçbir işe yaramadılar onun yerine tavuk alırısın çok daha iyi proteyin tozu besinlerini tam alıyorsan bir önemi yok almayın düşük bütceli ürünler kullanmamak çok daha iyi https://proteinocean.com/whey-protein bunu alabilirsin kod ile 600 tl ye denk gelir içerik üreten kişilerden kod alabilirsin çilekli kullanıyordum öneririm tad olarak onun dışında daha detayli bir arıştırma yapabilirsin şeker vb GRIZZONE 1800 GR WPC70 WHEY PROTEIN 72 SERVIS | GRIZZONE fiyatları pahalı bu markayıda önerebilirim 2 kilosunu 600 tl ye almışım o zamanlar

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-06 013449.png
    36,3 KB · Görüntüleme: 17

Dediklerinizde haklısınız ve bunların farkındayım bu yüzden hiç düşünmüyordum bile ama 500 lira dışarıdan 3-4 kere tavuk pilav yenebilecek bir meblağ ve zaten şu anda tavuk pilav ya da ton balığı tarzı şeyler yiyorum ama bir süre sonra pahalı olmaya başlıyor.
Protein tozunun mucize olmadığının farkındayım bu kilo ve yaşlarda proteinin çok önemli olmadığını da biliyorum ama makarna üstü patates yediğim günler arttı son günlerde ve protein ihtiyacımı ciddi anlamda karşılayamıyorum.
O kadar zararı olur mu sizce? Saf bir şekilde almayacağım zaten dediğim gibi birçok malzeme ile karıştıracağım.

Anladım, Grizzone markasını önerir misiniz? Yani eco ürünleri falan var proteini falan biraz daha düşük ama benim için çok da önemli değil miktarı. Zaten shakeler için kullanacağım için güvenilir olması yeterli.

O markalardan alacağın protein tozunun içinde protein yoktur bile bence. Yani bir nevi parayı çöpe atmış oluyorsun.

Ondan bende şüpheleniyorum hocam ama sağlık bakanlığı vb yerlerden onayı var. Zaten kilom vb çok olmadığı için shakelere ekstra bir miktar protein eklemek istediğim için almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam, aslında hepimiz bir içerik üreticisinin reklamına bakıp satın alıyoruz ben sadece proteyin tozunu kullandım çok beğendim tadı vb diğer ürünleri hakkında bir şey diyemeyeceğim hiç kullanmadım günlük 2 ölçek atıp pankek veya kek yapıyordum önerebilirim ama daha iyi markalar vardır.

Önemli olan whey proteinin içerisindeki amino asit profilidir.
Bütçenize uygun aminoasit profilini veren gerekli sertifikaları paylaşmayı kendine sorumluluk biçmiş bir firma bulabilirseniz alın.
Amino asit profilini iyice inceleyin kreatin ve glisin değerlerine dikkat edin
İnternette bu aminoasit profilinin nasıl olması gerektiğine dair güzel bilgiler var kıyas yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…