16 yaşında yurt dışına gitmek için kendine yapılacak yatırımlar

bekir1234

Centipat
Katılım
15 Haziran 2022
Mesajlar
106
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle kendimi tanıtmam gerekirse ilimin 2. sıradaki Anadolu lisesinde okuyorum. Hayalim yurt dışına bilgisayar mühendisi olarak gitmek. Bu yaştan itibaren yurt dışı için kendime yapabileceğim yatırımlar nelerdir? Dil öğrenmek ve düzenli bir şekilde hobilerimi gerçekleştiriyorum ama başka aklıma bir şey gelmiyor.
 
yaşınız eğer başlıktaki gibi 16 ise
şu anlık 1 dil üzerine yoğunlaşmak onun yanında ingilizce ve türkçe kitap okumak

bölümünüze göre youtube üzerinden insanların kolayca iş bulduğu fırsatları araştıran, bölümünüze göre kazancınızın ve alım gücünün diğer ülkelerden daha iyi olduğu bir ülkeyi anlatan kanalın videolarını izlemek ve kendine hedef belirlemek, motivasyonunuzu kaybetmemek

instagramda, seçmiş olduğunuz bölümün gideceğiniz ülkedeki veya tr üzerinden o ülkeye gitmiş olan kişilerin blog sayfalarını takip etmenizi başlangıç olarak onların ilk adımlarını sormanızı öğrenmenizi tavsiye ediyorum

+hafiften yksye(konulara) ağırlık vermeye başlarsanız iyi olur + olarak yurtdışındaki bazı üniversiteler şu an aklımda yok yks puanıyla o ülkede bölüm okumanıza olanak sağlıyor diye biliyorum, maddi açıdan sıkıntı yaşama olanaklarınızı değerlendirmek için bu şekilde giden öğrencilerden bilgi almanızı tavsiye ediyorum. Maddi açıdan sıkıntı yaşayacak iseniz Trde Erasmus ve yurtdışında o bölümü size okuma ve orada iş imkanı sağlayabilecek okulu kazanmanız gerekli. Gecenin 3.20sinde şu anlık aklıma gelenler bunlar :)
 
Yurtdışında bilgisayar mühendisliği okursanız hem yurtdışına gitmiş olur hemde yurtdışında iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum. O yüzden yurtdışına gitmek ve çalışmak için en iyi yatırım gerekli sınavlara hazırlanmak olur. Yurtdışında nasıl okuyabilceğinize dair bilgiler aşağıdaki linkte var. Linkteki yazıyı okuduktan sonra yükleme tarihi eski olmayan (Yükleme tarihi eski olmasın diyorum çünkü yıllar içinde değişiklik yapılmış olabilir diye.) videolara bakarak YouTube üzerinden bir araştırma yapın çünkü yurtdışında nasıl okunur sorusunun bütün cevapları linkte yok. Dikkat etmeniz gereken bir husus var. Tek başınıza başka bir ülkede okumak ve yaşamak zor gelebilir. Bunu yapabileceğinize inanıyorsanız sınavlara hazırlanıp yurtdışına okumaya ve yaşamaya gitmelisiniz. Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur? | Endless Abroad
 
Son düzenleme:
Öncelikle kendimi tanıtmam gerekirse ilimin 2. sıradaki Anadolu lisesinde okuyorum. Hayalim yurt dışına bilgisayar mühendisi olarak gitmek. Bu yaştan itibaren yurt dışı için kendime yapabileceğim yatırımlar nelerdir? Dil öğrenmek ve düzenli bir şekilde hobilerimi gerçekleştiriyorum ama başka aklıma bir şey gelmiyor.
Dil önemli ama Ülkenin gerçekleri var. Kolay şekilde gitmek istiyorsan güzel bir üniversitede bilgisayar mühendisliği kazanıp eğitim almalısın. O yüzden de TYT-AYT çalışmalısın. Bunun yanında dil çalışabilirsiniz.
 
16 yaşındayken yurtdışında üniversite okumak için yapabileceğin şeyler:
  1. İngilizce ve gideceğin üniversitenin eğitim dilini öğrenmek. (Üniversiteler senden IELTS, TOEFL gibi sınavlara girip dil seviyeni belgelemeni ister. İstenen seviye genelde B2-C1 arasıdır.)
  2. YKS'ya çalışmak. (Çoğu yurtdışı ülkesi YKS'ya bakıyor.)
  3. Para biriktirmek. Eğer yeterli maddi imkana sahip değilsen bile ilk yılını karşılayabilecek paran olmalı. İlk yıl bittikten sonra Part time çalışıp kendi masraflarını giderebilirsin.
  4. Okumak istediğin bölüm üstüne projeler. (Yurtdışında oturmuş eğitim sistemi olan ülkelerde notlardan çok projelere bakılır.)
  5. Hobi edinmek. (Spor, müzik vb. şeyler yurtdışında seni diğer adaylardan bir adım öne koyar.)
 
Bilişim üzerine okumak istiyor isen eğer, ingilizceni geliştirmen faydalı olacaktır.
Genel olarak ise gitmek istediğin ülkenin ana dilini öğrenmen sosyal açıdan fayda sağlayabilir,
ve o ülkenin kültürü hakkında bilgiye sahip olmakta fayda sağlar, Eğer o ülkede yaşamayacaksan ingilizce yeterli olur diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı