16 yaşındaki birine sigorta yapılır mı?

Yer
İstanbul
Merhaba. 16 yaşındayım ve açık Lise'de okuyorum. Tam zamanlı bir kafede çalışacağım. Patron sana sigorta yapamıyoruz ama bir sorayım muhasebeye dedi. Bana sigorta yapılabiliyor mu?

Yapılabiliyor ama sadece sana bir şey olursa işvereni güvence altına alıyor ve senin çalıştığın günler sayılmıyor diye biliyorum.

Merhaba. 16 yaşındayım ve açık Lise'de okuyorum. Tam zamanlı bir kafede çalışacağım. Patron sana sigorta yapamıyoruz ama bir sorayım muhasebeye dedi. Bana sigorta yapılabiliyor mu?

Sigortayı bilmiyorum ama resmi olarak çalıştırması icin noter işlemleri var.

Yapılır, 18'ine girdikten sonra çalıştığın günler yatar.

Hocam bende 18 yaş altıyim sigorta yapılabiliyor çalışma belgesi istemişti iş yerim benim o kadar hatta yattı geçen ayın.

18'ine girdikten sonra çalıştığın günler yatar
18 ile alakası yok direk yatıyor çalıştığın günlerin

18 ile alakası yok direk yatıyor çalıştığın günlerin
Bende 16 yaşında çalıştım 2021 de ama günlerim 18 den sonra yattı, şimdi girip baktım, yani altta bu şekilde de yazıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-07-23-01-37-16-809_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 28
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…