16 yaşındaki kişi erken askerliğe gidebilir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar, 16 yaşındayım, yanlış anlamayın. Askerliğin ne kadar gereksiz olduğunu bilen bilir, ben de bunun farkındayım ve o yüzden bir an önce bitirmek istiyorum. Sormak istediğim, 18 yaşına geldiğimde askerliğe gidip bir an önce bitirebilir miyim?

Arkadaşlar, 16 yaşındayım, yanlış anlamayın. Askerliğin ne kadar gereksiz olduğunu bilen bilir, ben de bunun farkındayım ve o yüzden bir an önce bitirmek istiyorum. Sormak istediğim, 18 yaşına geldiğimde askerliğe gidip bir an önce bitirebilir miyim?

20 yaşından gün alman yeterli doldurmana gerek yok.

Hayır, askerlik çağına geldiğinde yani 20 yaşına girdiğin yılın 1 Ocak'ından itibaren gidebilirsin en erken. Yoklama dönemi ise en erken ihtimalle 19 yaşına girdiğin yılın 1 Ocak'ından itibaren başlar.
Normalde 18 yetişkenlik sınırı denilir ve askere istersen şimdi gidebilirsin diye hep söylendi. En azından ben hep bunu duydum.

16 yaşındasın yahu ve bu neyin acelesi?
18 yaşına bastığın gün, yasal olarak askerlik yoklamasına girip, eğitim durumun yoksa (liseden mezun olmuşsan) askere gitmek için başvuru yapabilirsin.

Ama bu, bir an önce bitirmek değil, hayatında vereceğin en mantıksız karar olur.
Gereksiz olduğunu düşündüğün bir şeyi, hayatının en kritik, en verimli döneminin tam ortasına koyarak, o gereksizliği maksimum zarara çıkaracaksın.

Herkes hayata başlarken sen aradan çıksın diye en değerli zamanını çöpe atacaksın. Bu, hayata 1-0 yenik başlamaktır.
Bırak bu aceleyi. 18'ine gelince herkes gibi lise diplomanla tecil hakkını kullanırsın.

En erken 19-20 yaş aralığında gidebilirsin oda eğer okumuyor isen (sınıfta kalmadıysan)

Açık lisede okuyorum hocam 19 yaşında gidebilme ihtimalim var mıdır?

Yıl olarak 20 yaşına girdiğin zaman gidebilirsin. Gün veya ayın bir önemi yok.

Hocam mesela ben 31 Ekim doğumluyum yani bir sonraki yaşımdan hep gün alıyorum 20 yaşındanda gün aldığım yıl gidebilirim yani değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı