16 yaşındaki kişi erken askerliğe gidebilir mi?

Açık lisede okuyorum hocam 19 yaşında gidebilme ihtimalim var mıdır?

Hocam mesela ben 31 Ekim doğumluyum yani bir sonraki yaşımdan hep gün alıyorum 20 yaşındanda gün aldığım yıl gidebilirim yani değil mi?
Hocam şu şekilde, örneğin şimdi 2009 doğumlusunuz diyelim. 2009 + 20 = 2029 yılında 31 ekim gününü beklemeden gidebilirsiniz. 2029 yılına girmeniz yeterli.

16 yaşındasın yahu ve bu neyin acelesi?
18 yaşına bastığın gün, yasal olarak askerlik yoklamasına girip, eğitim durumun yoksa (liseden mezun olmuşsan) askere gitmek için başvuru yapabilirsin.

Ama bu, bir an önce bitirmek değil, hayatında vereceğin en mantıksız karar olur.
Gereksiz olduğunu düşündüğün bir şeyi, hayatının en kritik, en verimli döneminin tam ortasına koyarak, o gereksizliği maksimum zarara çıkaracaksın.

Herkes hayata başlarken sen aradan çıksın diye en değerli zamanını çöpe atacaksın. Bu, hayata 1-0 yenik başlamaktır.
Bırak bu aceleyi. 18'ine gelince herkes gibi lise diplomanla tecil hakkını kullanırsın.

Hocam yanlış anlamayın beni bazı ailevi sebeplerden dolayı bu düşünceye vardım biliyorum erken gelebilir 18 yaşında askerliğe gitmek ama benim yaşadığım hayatda hayat değil ondan diyorum başka planlarım var iş sağlığı ve güvenliği okumak istiyorum buralara çok girmeyeceğim ama benim amacım bir an önce ailemden ayrılmak olduğu için bu soruyu sordum.

Son düzenleme:
18 yaşında askere gidemezsiniz. Yanlış bilgi veriyorlar. Kanunlarımıza göre askere gitme yaşı 20'dir. 20 yaş altı hiçbir birey askere gidemez. 20 yaşına girdiğiniz yılın 1 Ocak gününden başlar askerlik çağı. Askeriyede yıl hesabı vardır. 2026 1 Ocak itibarıyla askere gidebilecekler 2006 doğumlulardır mesela.

18 yaşına gelince e-devletten bildirim gelecek en yakın askeri subeye gidiniz diye oradan kart alıp muayene olacaksınız.

Bunun delilini gösterin acil bir şekilde.
7179 sayılı askeralma kanunu açık bir şekilde askerliğin 20-41 yaş aralığında yapılacağını bildirir ve 20 yaş altına askerlik izni vermez. Neye dayanarak böyle bir iddiada bulunuyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı