16 yaşından sonra boy uzar mı?

Daniel59

Decapat
Hocam hala ergenlikteyim fakat bu boy uzamasını hızlandırmak istiyorum ne yapabilirim? Kendimce bir program yaptım.

D3K2 vitamini kullanmaya başlayacağım.
Süt ürünleri ile beslenmeye çalışacağım(peynir, süt, yoğurt gibi)
Sabahları 20dk IP atlama / ellerim bacaklarıma değecek şekilde 5-10 dakika esneme(25 30sn bekleyeceğim) / kobra pozisyonu 4 dakika en sonda parmak ucunda esneme 10 dakika.
------------
Öğlenleri barfiks demirine asılacağım(dinlene dinlene yapacağım 2 dakika asılı kalıp 1 dakika dinlenme gibi) / sonra da duvara yaslanıp esneyeceğim 2 dakika.
-------------
Akşamları 2 dakika köprü yapacağım / parmak ucunda zıplayarak esneyeceğim 5 dakika/ sınav pozisyonunda dizlerimi çekeceğim 10 dakika/duvara yaslanıp bacaklarımı esneteceğim ve squat yapacağım.

Boyum: 165cm.
Abimin boyu: 174cm.
Babam: 168cm.
Annem: 160cm ( dayılarım uzun fakat baba tarafına çekmişim)

Kendimce yaptığım program bu ekleyebileceğim bir şey veya gereksiz olduğunu düşündüğünüz bir şey var mı?

Uzar ama 1.80 falan olmaz abinden 2 3 cm daha fazla olursun en fazla

Hocam boy uzamasını etkileyen en büyük iki faktör genetik ve uykudur. Bunun yanında biraz da beslenmedir. Yapacağınız hareketlerin boyunuza pek katkısı olacağını sanmıyorum. Daha 16 yaşındasınız, boyunuz uzar ama buna en iyi doktor karar verir. Uyku saatlerinize çok dikkat edin, 11-04 arası mutlaka uykuda olun, sağlıklı beslenin. İstiyorsanız bunların yanında sporda yapabilirsiniz tabii.

Uzar ama 1.80 falan olmaz abinden 2 3 cm daha fazla olursun en fazla.

Vallahi ne yalan söyleyeyim ona bile razıyım 1.75 yeter ve artar bile bana sadece gece uykusu uyuyamayacağım yazın fırında çalısacağım için.

Tek düzene sokamayacağım yer uykuydu o yüzden mikrokırıklar oluşturmak ve vücudu esnetmek onlara yoğunlaşmaya çalıştım. 22.00-10.00 arası çalışma saatlerim olacak maalesef.

1.75 civarı olursun herhalde

22.00-10.00 (iş)

10.30-17.30 (uyku)

18.00-18.45(kahvaltı) yumurta, süt, peynir, zeytin ve meyve D3K2 vitamini.

19.00-20.00(esneme)

20.00-20:45(akşam yemeği) yoğurt salata yemekte ne varsa.

21.00-21:45(esneme)

Böyle bir program yaptım kendime sizce nasıl?

Güzel hocam ama uyku düzeni çok kötü uzamanız çok yavaşlar onun dışında mümkün oldukça zıplayın ben 14 yaşındayken boyum 165 boyum zordu ama şu an 17 yaşındayım boyum 1.78

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…