16 yıl önce bugün Assassin's Creed 1 çıktı

Oynasam sadece AC Odyssey oynarım o da Grek tarihine merakım var diye. Gerisi tırt gerçekten. AC1 işkencesi herkesi mahvetmiş konudaki arkadaşlar belli ediyor durumu maalesef.

AC 2, Brotherhood, IV, Syndicate, Odyssey, Rogue güzel oyunlar. Hepsi tırt değil, ama onun dışındakiler gerçekten rezalet. Bazılarını cidden oynarken işkence çekmiştim, tüm seriyi oynama takıntım olmasa hiç devam etmezdim muhtemelen :D.

Bencede ben böyle oyunları sevmiyorum çünkü gelişmenin bir amacı yok. Kardeşim iyi hoş ben kastım güzel zırh aldım güzel kılıç aldım. Rakipde güçleniyor. Ben o güçlenmenin tadını çıkartmayacaksam neden oynayayım ki? Bu oyunlarda kasmanın bir zevki yok. Sizle beraber düşmanlarda güçleniyor. En iyi zırh ve kılıç olsa bile zorlanıyorsunuz.

Normal bence 2007'de çıkan bir oyuna göre idare eder.
2007'ye göre bile idare eder bir oyun değil bu. Aynı sene Call of Duty 4 Modern Warfare, Uncharted 1(Her ne kadar sevmesem de daha iyi olduğu açık bir gerçek), Bioshock 1(Bunu da sevmem ama yine kat kat kaliteli bir oyun olduğu açık bir gerçek), Portal, Crysis gibi oyunlar çıktı. Hiç olmadı 1 yıl sonrasında GTA 4, 3 yıl öncesinde GTA SA ve Half- Life 2 çıktı. Yani AC1 dediğimiz oyun bırakın zamanını zamanının öncesindeki oyunlardan bile başarısız olabilmiş bir oyun.
Assasins Creed oynayan var mı gerçekten ya? Çok rezil bir seri..
Assassin's Creed 2, Brotherhood, 4 ve Odyssey'in hakkını yememek lazım. Hem oynanış hem senaryo hem de atmosfer anlamında 2 ve Brotherhood gerçekten iyidir. Assassin's Creed 4 ise neredeyse herkes için aynı yapıdadır. Yani ana görevleri yapmadığın ve sadece korsanlıkla uğraştığın sürece taş gibi oyun. Ha AC4'ün en büyük falsosu 50 ana görev varsa 49'u gizlice takip etme görevidir. Zaten AC4, gemiyle gizlice adam takip etme görevi ile meme olmuş bir oyun. Ha ama dediğim gibi korsanlığa gelince taş gibi oyun. Ki çoğu insan için serinin en iyisi olma sebebi de o. Odyssey ise son 3 oyun içerisinde gömeceğin 100 saatin karşılığını veren tek oyundur.

Ben de dün AC Origins ile ilk AC oyunuma adımımı atmış oldum. Doğru bir seçim mi yaptım bilemiyorum.
Serinin en kötü oyunlarından biri. Önce kötüleri oynayıp sonra iyilere dönmek iyidir.

2007'ye göre bile idare eder bir oyun değil bu. Aynı sene Call of Duty 4 Modern Warfare, Uncharted 1(Her ne kadar sevmesem de daha iyi olduğu açık bir gerçek), Bioshock 1(Bunu da sevmem ama yine kat kat kaliteli bir oyun olduğu açık bir gerçek), Portal, Crysis gibi oyunlar çıktı. Hiç olmadı 1 yıl sonrasında GTA 4, 3 yıl öncesinde GTA SA ve Half- Life 2 çıktı. Yani AC1 dediğimiz oyun bırakın zamanını zamanının öncesindeki oyunlardan bile başarısız olabilmiş bir oyun.

Assassin's Creed 2, Brotherhood, 4 ve Odyssey'in hakkını yememek lazım. Hem oynanış hem senaryo hem de atmosfer anlamında 2 ve Brotherhood gerçekten iyidir. Assassin's Creed 4 ise neredeyse herkes için aynı yapıdadır. Yani ana görevleri yapmadığın ve sadece korsanlıkla uğraştığın sürece taş gibi oyun. Ha AC4'ün en büyük falsosu 50 ana görev varsa 49'u gizlice takip etme görevidir. Zaten AC4, gemiyle gizlice adam takip etme görevi ile meme olmuş bir oyun. Ha ama dediğim gibi korsanlığa gelince taş gibi oyun. Ki çoğu insan için serinin en iyisi olma sebebi de o. Odyssey ise son 3 oyun içerisinde gömeceğin 100 saatin karşılığını veren tek oyundur.

Yakınma sebebim o zaten. Belirli bir stabilitesi yok serisinin. Çıkardığı oyunun biri iyi iken sonraki kötü oluyor ve bu tekrarlanıyor. Hal böyle olunca seriye fanı olmayan adam baştan oynamak yerine hangi tema kendisini tatmin ediyor oyuncu da o oyuna yöneliyor benim gibi. Sırf osmanlı var diye serinin hiçbir oyununu oynamayıp sadece AC Revelations oynayan insanlar var..

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 😀 Odyssey ve Origins arasında kalıp. Originsi tercih etmiştim. Odyssey nasıldır?
Son 4 oyun arasındaki en kaliteli oyun Odyssey'dir. Süre olarakta ideal sayılır. Origins gibi 30-50 saatte değil, Valhalla gibi 80-200 saatte değil. 85-150 saat arası(DLC'ler vs. derken o kadar uzuyor) oynarsın onu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı