Önceden B450M S2H anakartımı işlemcim 200W harcadığı için değiştirdim ve sorun düzeldi. şimdi ben bu işlemciyi Gametech Freezer HD 2.4 ile en fazla ne kadar OC yapabilirim?
Anakartım ASUS TUF Gaming B450 PRO s
Deneyerek görmeniz lazım. Kesin ulaşabilirsiniz diye bir şey yok. İşlemci OC ile çıkabiliyor zaten dediğiniz değerlere.. Önemli olan sizin işlemcinizin kalitesi ve sisteminizle uyumu. Tek cevabı denemek.
@Sir Benjamin hocam müsaitseniz bakar mısınız? Yine canım sıkıldı daha fazla OC yapayım derken işlemciye yeterince voltaj verdiğimi düşünüyorum ancak Windows açılıp masaüstü gelecek iken siyah ekranda kalıp anakart ise dram hatası veriyor ancak bellekte XMP hariç herhangi bir ayar yok ne yapabilirim?
"Stabil olmayan"
Dolabın üzerinde yatan FX 8320'nin bir üst versiyonuyla dünya rekoru kırıldı. Hiç OC denemedim FX 8320 ile. Denesem belki rekoru geçerim. Ama önemli olan stabilite. 5600X bile geçilebilir. 1600 AF ile 5 GHz ile 560X bile geçilebilir. Önemli olan stabilite. Bende 4.1 GHz çalıştırdım. Zorlayarak birkaç kez demesem 4.3 de görürdüm ama önemli olan stabilite. Ayrıca 3600 tokatladım diyorsunuz. Önemli olan tekli çekirdek. Tekli çekirdekte ne kadar yakın 3600'e?
Overclack yapmanın olayı zaten stabil değerde tutabilmek. Stabil olmadan yapınca ne anlamı kalıyor?
Ayrıca her ürün bir değil. Sendeki silikon ile bendeki aynı değil. Eğer stabil 4.3GHz yapabilirsen ne güzel ancak stabil değilse stabil olmayan değerde tutmanın 3600 tokatlamanın da bir anlamı kalmıyor.
Örneğin bendeki 1600 AF patates 1.3250v ile 3.8 stabil değer anca geliyor ama belki sendekinin silikonu iyidir bir şekilde iyi bir soğutucu ile 1.40v ile 4.2-4.3GHz yaparsın belli olmaz.
@Sir Benjamin 1600 AF'de fclk ayarlanmıyor benim bildiğim. En azından bende ayarlanmıyor.