1600 AF ne kadar Overclock yapılır?

@Sir Benjamin hocam bir de RAM hızını arttırmak ve stabil değer almak için işlemci hızını ve voltajını arttırmak mı daha iyi olur yoksa azaltmak mı? Çünkü asıl işlemciye OC yapmış oluyoruz.

İşlemci voltajını ellemene gerek yok ki bir yere kadar? SoC voltajı ayrı bir şey işlemciye giden voltaj ayrı bir şey. RAM'e voltaj vermen gerekir RAM OC için.

Molex ile hızlar değiştirilemiyor. O çok sinir bozucu.

Dikkatli bakarsan ucu PWM o kablonun, Molex'ten sadece güç alıyor. Fan kabloları Molex değil 4 pin olacak.

İşlemci voltajını ellemene gerek yok ki bir yere kadar? Soc voltajı ayrı bir şey işlemciye giden voltaj ayrı bir şey. RAM'e voltaj vermen gerekir RAM OC için.

Dikkatli bakarsan ucu PWM o kablonun, Molex'ten sadece güç alıyor. Fan kabloları Molex değil 4 pin olacak.

Nasıl yani? Açar mısınız?

Fanlar. Nasıl hem Molex hem SYS_FAN oluyor? Bir de bu PWM dediğimiz SYS_FAN mı?

PWM --> SYS_FAN.

Molex'ten güç alıyor fanlar, sisteme de RPM raporlaması yapıyorlar ve ayarlaması müsaadesi veriyorlar bir yandan anakarta bağlı oldukları için. Basit.

PWM --> SYS_FAN.

Molex'ten güç alıyor fanlar, sisteme de RPM raporlaması yapıyorlar ve ayarlaması müsaadesi veriyorlar bir yandan anakarta bağlı oldukları için. Basit.

Yani çoklayıcıdan 2 kablo çıkıyor. Bir kablo Molex'den güç alıyor.
Diğeri fan hızı için SYS_FAN'a bağlanıyor. Doğru mu anladım?

Yani çoklayıcıdan 2 kablo çıkıyor. Bir kablo Molex'den güç alıyor.
Diğeri fan hızı için SYS_FAN'a bağlanıyor. Doğru mu anladım?

Aynen öyle, fanlar da arka taraftaki çoklayıcı yuvalara gidiyor. Bir adet 4 pinli erkek yuva olur zaten çoklayıcılarda, o yuvaya takılan fanın RPM'ine göre ayarlar diğer fanları da.

Aynen öyle, fanlar da arka taraftaki çoklayıcı yuvalara gidiyor. Bir adet 4 pinli erkek yuva olur zaten çoklayıcılarda, o yuvaya takılan fanın RPM'ine göre ayarlar diğer fanları da.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. En iyi fan çoklayıcılarından biri attığınız çoklayıcı mı?

Anladım hocam çok teşekkür ederim. En iyi fan çoklayıcılarından biri attığınız çoklayıcı mı?

Kablo şeklindeki çoklayıcılar arasında iyi attığım, bir de Hub çoklayıcılar var kasanın arkasına yapıştırıp çokladığın. Kablolama konusunda daha kolaydır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı