1600 AF vs 2600

Biliyorum, çoğu insan 1600 AF'in 2600'den farkı yok diyor ama kimse de demiyor ki bu işlemcinin render performansı nasıldır? Çünkü ben bu sistemde bazen ufak tefek renderlar da yapacağım. Ekran kartı olarak da 5600 XT kullanacağım. Olabildiğince hızlı cevap verirseniz sevinirim.

Biliyorum, çoğu insan 1600 AF'in 2600'den farkı yok diyor ama kimse de demiyor ki bu işlemcinin render performansı nasıldır? Çünkü ben bu sistemde bazen ufak tefek renderlar da yapacağım. Ekran kartı olarak da 5600 XT kullanacağım. Olabildiğince hızlı cevap verirseniz sevinirim.
Render konusunda da çok yakınlar. Aynı fiyata ya da en fazla 100TL pahalıya falan bulursan 2600 al ama onun dışında 1600AF derim.

İşlemci için bütçeniz ne kadar?
Maks 1300. Zaten ben planlamayı 2600'e göre yaptım ama 1600 af bu kadar övülünce bir bakayım dedim.
.

En ucuz 1070 TL'ye Ryzen 5 2600 buldum buyurun buradan alabilirsiniz.
Onu ben de buldum :D Ama kutulusu bu kadar ucuza nasıl satılıyor onu anlamadım.

Çoğunlukla oyun oynancaksa 3300X'e bakabilirsin. Zaten bu işlemcilerle arasında ahım şahım bir render performansı olmayacaktır. Olsa olsa 3600 ile olur. O yüzden 3300X daha mantıklı.

Hem ekran kartı darboğazı sorunuyla karşılaşmazsın. Tek çekirdek performansı ve frekansı oldukça yüksek.

İkisi de stoklarda yok.
2600 Tray olarak bulunabiliyor ya :)
Çoğunlukla oyun oynancaksa 3300X'e bakabilirsin. Zaten bu işlemcilerle arasında ahım şahım bir render performansı olmayacaktır. Olsa olsa 3600 ile olur. O yüzden 3300X daha mantıklı.

Olabilir. Bi bakmak lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı