1600 FSB İşlemci 1333 FSB Destekli Anakartta Çalışır mı?

Anakartınız nedir?
Anakartım "fujitsu d3041-a1", işlemci ise "xeon e5462". İşlemci bugün elime geçti fakat ekran gelmiyor siyah olarak kalıyor, bios vesayre hiçbirşey yok. Uzunca bir araştırma yaptım pek birşey bulamasamda şuan şüphelendiğim tek konu burası. Sorun bu olabilirmi?

Fujitsu d3041-a1 İşlemci Desteği

Chipset: Intel® G41 / ICH7

Processors: Intel® Core™ 2 Quad Q9xxx / Q8xxx Processors, LGA775 with 1333/1066 MHz FSB
Intel® Core™ 2 DUO E8xxx / E7xxx Processors, LGA775 with 1333/1066 MHz FSB
Intel® Pentium® Dual Core E6xxx / E5xxx / E2xxx Processors, LGA775 with 1066/800 MHz FSB
Intel® Celeron® Dual Core E3xxx / E1xxx Processors, LGA775 with 800 MHz FSB
Intel® Celeron® 4xx Processors, LGA775 with 800 MHz FSB

Malesef işlemci desteği sunmuyor. Fujitsu pdf'inden de bakabilirsiniz. Link

Anakartın sanırsam Xeon desteklemiyor, listede bulamadım.
Hocam pek bilgim yok ama, bildiğimkadarıyla g41 çipsetli tüm anakartlarda çalışıyor bu işlemciler, modlanmış olarak aldım, fakat bu gün siyah ekran sorunu üzerine araştırma yaptım. Bazı yerlerde bios modlanmalı diyorlar, ama ekrana hiçbir görüntü gelmemesi üzrine bu konu dikkatimi çekti. Sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşündüm.
Fujitsu d3041-a1 İşlemci Desteği

Chipset: Intel® G41 / ICH7

Processors: Intel® Core™ 2 Quad Q9xxx / Q8xxx Processors, LGA775 with 1333/1066 MHz FSB
Intel® Core™ 2 DUO E8xxx / E7xxx Processors, LGA775 with 1333/1066 MHz FSB
Intel® Pentium® Dual Core E6xxx / E5xxx / E2xxx Processors, LGA775 with 1066/800 MHz FSB
Intel® Celeron® Dual Core E3xxx / E1xxx Processors, LGA775 with 800 MHz FSB
Intel® Celeron® 4xx Processors, LGA775 with 800 MHz FSB

Malesef işlemci desteği sunmuyor. Fujitsu pdf'inden de bakabilirsiniz. Link
Hocam bu işlemcinin orda geçmesi saçma olur sanırım, modlanmış olarak kullanılacağı için orda geçmez diye düşünüyorum sonuçta server işlemcileri diye geçiyor 771p, o şekildede olabilir ben biraz daha araştırma yapayım, teşekkürler

Anakartım "fujitsu d3041-a1", işlemci ise "xeon e5462". İşlemci bugün elime geçti fakat ekran gelmiyor siyah olarak kalıyor, bios vesayre hiçbirşey yok. Uzunca bir araştırma yaptım pek birşey bulamasamda şuan şüphelendiğim tek konu burası. Sorun bu olabilirmi?
Tamam, bekleyin BIOS modlayıp size yollacağım birazdan.
Hocam pek bilgim yok ama, bildiğimkadarıyla g41 çipsetli tüm anakartlarda çalışıyor bu işlemciler, modlanmış olarak aldım, fakat bu gün siyah ekran sorunu üzerine araştırma yaptım. Bazı yerlerde bios modlanmalı diyorlar, ama ekrana hiçbir görüntü gelmemesi üzrine bu konu dikkatimi çekti. Sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşündüm.

Hocam bu işlemcinin orda geçmesi saçma olur sanırım, modlanmış olarak kullanılacağı için orda geçmez diye düşünüyorum sonuçta server işlemcileri diye geçiyor 771p, o şekildede olabilir ben biraz daha araştırma yapayım, teşekkürler
Hocam anakartınızın BIOS'unu bir türlü açamadım.

İnternette de uygun bir rehber bulamadım. Keşke 1333 FSB'li bir işlemci alsaydınız.

Son düzenleme:
Tamam, bekleyin BIOS modlayıp size yollacağım birazdan.

Hocam anakartınızın BIOS'unu bir türlü açamadım.

İnternette de uygun bir rehber bulamadım. Keşke 1333 FSB'li bir işlemci alsaydınız.
Yapacak birşey yok artık, uğraştığınız için teşekkürler, bunu satar öyle yaparım artık.:)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı