1600 TL Laptop Öneri

wiesn

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2015
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Üniversitede not almak için olsun, kendim sosyal medya hesaplarım için olsun. Tarayıcı oyunu olarak Darkorbit oyunu olsun bunlara ulaşmam için 1300-1600 arası Laptop arıyorum. Piyasayı geçen sene bilgisayar aldıktan sonra takip edemedim ayrıyetten dolar arttığı için düşük laptopların fiyatları baya da artmış. Öneriniz var ise ürünün ismini veya satın alma linkini atarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doların artışıyla beraber maalesef 3000 lira altına alınan bilgisayarlara çöp muamelesi yapmak işten bile değil. 2. el ürün bakmanızı öneriyorum.
Geçen gün arkadaşımla elektronik mağazaları gezmek istedik. Sahip olduğu ve birkaç sene önce 1800 liraya aldığı bilgisayarın eş özelliklerinde bilgisayarları 8000 lira skalasında rafta gördük.
Benim yanan i5 4. nesil, 8gb DDR3, 120 GB SSD + 500 GB HDD, 2GB 8750M ekran kartına sahip bilgisayarıma denk bilgisayarlar şu anda 6000 lira aralığında dolanıyor. Maalesef bilgisayara ulaşmak çok zorlaştı. Ben korkumdan prizden kasaya kadar 2 adet akım ve voltaj korumalı priz, buna ilave olarak da UPS kullanıyorum.
 
Bu istekler için 2. el cihaz bakın. Sıfır alma gibi bir hata yapmayın derim.
Keşke öyle bir şey olsa, ikinci el tercih edemiyorum bazı teknolojisi ürünlerinde sonuçta kişinin ne yaptığını bilemem veya düşünmek istemiyorum.
Verdiğim fiyat aralığında biraz piyasaya baktığım da Intel N3060 ve AMD-A9 9410 işlemcileri hakim olduğunu görüyorum. Sizce bu işlemciler arasında nasıl bir değerlendirme de bulunursunuz?
Intel N3060 vs AMD A9 7th Gen A9-9410
 
AMD A9 işlemcili bir bilgisayar aldım eşime. Rutin kullanımını sorunsuz yapıyor. Ancak kesinlikle SSD ister. Biz SSD disk takıp kullanmaya başladık, sorunları ortadan kalktı. İstatistik hesaplamaları, rutin ofis ve internet kullanımı yanı sıra Sims de oynuyor kendisi.
N3060 işlemciler maalesef istatistiklerde gösterildiğinden çok daha zayıf. Babama sadece ofis programları için aldım öyle bir bilgisayar, ben başına geçtiğimde saç baş yolduruyor.
 
Ben isterseniz satabilirim

İşlemci : Intel Core i7-3632QM İşlemci, İşlemci Hızı 2.20GHz., Turbo Boost Teknolojisi ile Maksimum 3.20 GHz., 6 MB Intel Akıllı Bellek
İşletim Sistemi : Windows 8
Ram : 8 GB DDR3
Harddisk : 750 GB Sata
Ekran Kartı : 3 GB DDR3 Nvidia GT630M Optimus Ekran Kartı- 2 GB Ayrılmış Bellek
Ekran : 15.6″ WXGA (1366×768) HD LED Ekran
Ana Kart : Intel HM76 Chipset
DVD Sürücü : DVD±RW DUAL
Kablosuz Ağ : Intel Wireless Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g/n
Kart Okuyucu : Multi Card Reader
Ses : Dahili Hoparlör ve Mikrofon
USB Port : 2 X Usb 2.0 Port, 2 X Usb 3.0 Port
Klavye : Sayısal tuş takımlı, Türkçe Q
Kamera : 1.3 MP Web Kamera
Batarya : Li-ION smart battery 6 Hücreli
Ekstra : G-Sensör Şokları İle Titreşim ve Sarsıntlıara Karşı HDD Koruma
Renk : Füme
 
Dediğim gibi malesef ikinci el kullanamıyorum.
2. el kullanma tercih meselesi ama sana şöyle diyebilirim bu fiyata 0 aldığın bir PC üniversitede seni ifrit eder. Kullanma kapasiteni düşün. İşlemci yok birşey yok. Şu anda hala 2.el piyasası çok fazla artmamışken değerlendir.
Şu anda 1600tl'e aldığın laptop'u 2. el olarak 700tl e bulabilirsin. Kim nasıl kullanırsa kullansın artık bi laptop 6 sene dayanmıyor zaten tekrar alırsın
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı