1600 TL Monitör Tavsiyesi

xDisturbia

Hectopat
Katılım
1 Aralık 2017
Mesajlar
102
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar her çeşit oyunu oynarım fakat sıklıkla CS oynuyorum. Photosop, Lightroom, Premiere Pro kullanıyorum yani fotoğraf ve video editle uğraşmaktayım.

Hangi panel monitör almalıyım bilemiyorum:
Oyun desem TN panel seçmem gerek. (Bildiğiniz üzere CS akıcı bir oyun gerektiriyor.)
Fotoğraf desem bildiğim kadarıyla IPS panel almam gerek.

Max 1600TL bütçem var. Kafamdaki modeller AOC C24G1 ve ViewSonic XG2405.
Açıkçası ViewSonic'e daha sıcak bakıyorum fakat IPS panel acaba CS'de sıkıntı çıkarır mı? Adamı missleyecek şekil de bir Lag'a neden olur mu? Ayrıca bu monitörde tam bilmesem de panda panel denilen bir panel var ileride ölü piksel yapabilirmiş.

AOC'da VA panel bunda da Curved olduğundan ölü piksel sorunları, ışık sızması oluyormuş, köşelerde renk soluklaşıyor diyeni gördüm, aynı şekilde lag problemi yaşar mıyım? Anlayacağınız kararsızım yardıma ihtiyacım var. 144Hz'e geçmek istememin nedeni CS zaten. Adam ıskalamak istemiyorum. Bu lag can sıkar mı?

Ayrıca fotoğraftan feragat edip TN panelde fotoğraf düzenlemeye devam mı etmeliyim şu an 60Hz bir monitörüm var zaten çok ta fark etmez benim için ama IPS çok fark ettirir mi bilmiyorum.
Up
 
Son düzenleme:
Hangisi sizin için ağır basıyorsa ona göre bir seçim yapın. Ben olsam IPS alırım. IPS ile oyun oynarsınız fakat TN ile bu uygulamaları kullanmak işkence olur gibi geliyor bana.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı