Merhabalar dostlarım. Kendime 3000TL civarında bir sistem topladım.Ram ve anakartım DDR3 1600Mhz sizce 2400Mhz mi yapmalıyım oyunlara etki eder mi ? Yoksa böyle kalsın mı ?
Bütçeni arttırabilirsen kesinlikle 2400MHz almalısın. 1600 güncel oyunlar için yetersiz olup sorunlar çıkarabilir. Ne olur ne olmaz 2400MHz al için rahat etsin. Farklarını da araştırıp inceleyebilirsin.
Bütçeni arttırabilirsen kesinlikle 2400MHz almalısın. 1600 güncel oyunlar için yetersiz olup sorunlar çıkarabilir. Ne olur ne olmaz 2400MHz al için rahat etsin. Farklarını da araştırıp inceleyebilirsin.
Bilgisayarı hangi amaçla kullanacak olursa olsun Bellek frekansının yüksek olması bayağı etkilidir. Bunu kendiniz de söylemişsiniz, az da olsa etkili oluyorsa bende az da olsa bilgi sahibiyim ve arkadaşa yardımcı olmak istedim.
Her halükarda 1600MHz almak zorunda eğer 2400MHz ram takarsa, anakart 1600MHz olduğu için otomatik olarak ram kendini 1600MHz düşürecektir. Bu yüzden 1600MHz almanız sizin için daha mantıklı olacaktır. Yok ama ben 2400MHz istiyorum derseniz anakartı değiştirmek zorunda kalırsınız. İyi sosyaller
MSI A68HM-E33 V2 anakart alabilirsin. Çoğu sitede 2133MHz yazıyor fakat kendi sitesinde 2400MHz olduğu belirtilmiş. Hem de alacağın anakarttan daha hesaplı.
MSI A68HM-E33 V2 anakart alabilirsin. Çoğu sitede 2133MHz yazıyor fakat kendi sitesinde 2400MHz olduğu belirtilmiş. Hem de alacağın anakarttan daha hesaplı.
Ramların FPS etkisi olmaz. Testteki Ekran Kartı Titan X . Orada Darboğaz olduğu için FPS farkı olmuş. Ramlar APU dışında oyunlarda pek bir etkisi olmaz olsa bile 1 FPS civarında olur