165 Hz monitör ile kaç FPS görünebilir?

Sirius Doruk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba elimde 2K 165Hz monitör var oynadığım oyunlarda çok rahat 165 FPS sabit alabiliyorum. Bu FPS değerlerini oynadığım oyunda 360 bile yapabiliyorum fakat bir arkadaşım monitörümün 165Hz olduğu için 165 FPS'den sonra bir fark olmayacağını söyledi. Bir fark var mı?

Merhaba elimde 2K 165Hz monitör var oynadığım oyunlarda çok rahat 165 FPS sabit alabiliyorum. Bu FPS değerlerini oynadığım oyunda 360 bile yapabiliyorum fakat bir arkadaşım monitörümün 165Hz olduğu için 165 FPS'den sonra bir fark olmayacağını söyledi. Bir fark var mı?
165 Hz = 165 FPS.
Temelde mantıken bir fark yok, ancak Input Lag diye de bir şey var. FPS ne kadar yüksek olursa Input Lag (giriş gecikmesi) o kadar düşük olur, yani daha akıcı bir deneyim sağlar. Ancak temelde 165 Hz bir monitörde 165 FPS üstünü göremezsin.

Hayır yok. HZ değeriniz ne kadarsa en fazla o kadar kare görebilirsiniz.

Şöyle düşünün, elinizde 1 litrelik şişe var ve içine musluktan sonuna kadar su doldurdunuz. 1 litre suyunuz olmuş oldu.

Şimdi bu şişeyi ağzı açık şekilde okyanusun içine atın, şişenin içindeki su miktarı yine 1 litre olacaktır.

Yani anlayacağınız ne kadar yüksek FPS alırsanız alın görebileceğiniz saniye başı kare miktarı 165 kareyi geçmez.

İşlemci ve ekran kartı 165 FPS'in üstünde bir değer verse dahi monitör 165 Hz verir, gereksiz güç harcar işlemci-ekran kartı

Görüntü farkı olmaz ama yüksek olursa 165in altına daha zor düşeceği için daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı