RTX 5070 multi Frame Generation (MFG) deneyimlerim ve tavsiyelerim

AMD kullanmadan AMD çöp, FG çöp, FSR çöp diyorsunuz. 6750 XT, 6800 XT'de kullandım, güncelde 9060 XT kullanıyorum. Siz sormadan söyleyeyim; 5070, 5070 Ti ve 4070 gibi ekran kartlarını da kullandım. Sizin yaptığınız bu yorumlar tam bir fanboy yorumları. MFG gecikme hissetmiyorum dediğinizde kendinizi kandırıyorsunuz. Gecikme gayet yapıyor. Battlefield 6'da da DLSS, FSR, FG veya MFG açtığınızda laglanma oluyor ve karşınızdaki adamlara karşı dezavantajlı oluyorsunuz. Sıkıyorum ama adam öldüremiyorum tarzı bahanelerinizin sebebi bu teknolojiler. Dolaylı olarak gecikme ve laglanmadan kaynaklı. FSR konusunda da FSR 4 = DLSS 4 gibi bir seviyede şu anda. Seviyorsanız zaten kullanın fakat gecikme yok gibi övmeyin. Gecikme var ve hala gelişmesi gerekiyor. 60 FPS altında zaten gecikmeler daha da artıyor, 60 FPS üstünde saf güç olarak native varken neden kullanayım?

AMD şu an 9000 serisiyle de gayet başarılılar. 5070 ile neredeyse aynı parada 9070 XT var. İyi ki de var.

NVIDIA'nın şu göz boyamasına inanıyorsunuz nasıl olsa. 5070, 4090'dan güçlü değil mi? :D (Tanıtımda MFG ile değil, direkt güçlü demişlerdi. :D)

1765330735179.png

Son düzenleme:
Bu sahte kare meselesi çok ortaya atılmaya başlandı aşırı gıcık oluyorum. Bana her oyunda ekranımın Hz'sinden fazla FPS almamı sağlayacak hangi teknoloji varsa test ettirebilirler. Ekranımın Hz'sinden üstü FPS aldığımda oyun zaten yeterince akıcı oluyor. Ben zaten lag olmasından rahatsız olmayan biriyim, hoşuma bile gidiyor böyle fareyi kaydırdıkça yavaş yavaş laglı laglı kayması çok iyi oluyor. Aynı şekilde hiç lag olmayınca kaymak gibi çevirdiğim an hissetmekte hoş oluyor. O yüzden fg açsamda kapasamda aynı hissi yaşayıp aynı sona ulaşıyorum. Fg bence nimet bir teknoloji fakat insanlar farkında değil.

Hocam MFG çok güzel monitörüm 180 Hz ben 250- 450 arası FPS alıyorum oyundan oyuna göre ve lag takılma gecikme olmuyor reflex açık + takviyeye alırsan bir de NVIDIA App'den düşük gecikme oranı modunu açarsan hiçbir oyunda sıkıntı yaşamazsın.
Ama keşke MFG yerine saf güçte bu kareleri görsek daha iyiydi.
Yine de muhteşem bakalım AMD ne yapacak FSR redstone güncellemesinde göreceğiz.
NVIDIA yakında 50 serisine reflex 2 ve nöral gölgelendirici teknolojisini getirecek.

AMD kullanmadan AMD çöp, fg çöp, FSR çöp diyorsunuz. 6750 XT, 6800 XT'de kullandım, güncelde 9060 XT kullanıyorum. Siz sormadan söyleyeyim; 5070, 5070 Ti ve 4070 gibi ekran kartlarını da kullandım. Sizin yaptığınız bu yorumlar tam bir fanboy yorumları. MFG gecikme hissetmiyorum dediğinizde kendinizi kandırıyorsunuz. Gecikme gayet yapıyor. Battlefield 6'da da DLSS, FSR, fg veya MFG açtığınızda laglanma oluyor ve karşınızdaki adamlara karşı dezavantajlı oluyorsunuz. Sıkıyorum ama adam öldüremiyorum tarzı bahanelerinizin sebebi bu teknolojiler. Dolaylı olarak gecikme ve laglanmadan kaynaklı. FSR konusunda da FSR 4 = DLSS 4 gibi bir seviyede şu anda. Seviyorsanız zaten kullanın fakat gecikme yok gibi övmeyin. Gecikme var ve hala gelişmesi gerekiyor. 60 FPS altında zaten gecikmeler daha da artıyor, 60 FPS üstünde saf güç olarak native varken neden kullanayım?

AMD şu an 9000 serisiyle de gayet başarılılar. 5070 ile neredeyse aynı parada 9070 XT var. İyi ki de var.

NVIDIA'nın şu göz boyamasına inanıyorsunuz nasıl olsa. 5070, 4090'dan güçlü değil mi? :D (tanıtımda MFG ile değil, direkt güçlü demişlerdi. :D)

Hocam en yakın arkadaşım 9070 XT kullanıyor o memnun bende onun evine gittiğimde 9070 XT'nin saf güçte 5070 ten daha iyi olduğunu görüyorum tabii RT kapalıyken işin içine RT girince tıpatıp aynılar AMD RT de kaybediyor oyundan 15-20FPS kırpıyor kart bir anda 5070 RT ile aynı saf güce geliyor.
Arkadaşımda oyun testleri yaparken baktığımda AFMF diye bir şey var onu açtı oyunda gecikme ve görüntü bozuklukları oldu akıcılık konusunda fena değil diyebilirz oynanabilir sürücü ayarlrından Hyper RTX modu varmış onu oyunlarda kullanarak 400 FPS aldığını gösterdi ama gerçekten gözle görülür gecikme vardı.

FSR 4 ile DLSS 4 arasındaki görüntü farkına baktık Doom the Dark ages da açıkçası hiçbir fark göremedim 2 k kalite modunda.

Daha sonra FSR fg açtı ve işte orada sıkıtntı çıkıyor oyunda bulanık bir görüntü ve bir miktar gecikme vardı.

Genel objektif bir başı açısıyla FSR 4 = DLSS 4 olmuş
Ama AMD şu Frame Generation olayını çözerse çok güzel olur 2X yani normal fg bile çok gecikme yaratıyor bazı oyunlarda.

Dying Light the Beast oyununda daha iyiydi AMD fg mesela ya da ben öyle hissettim
Doom the Dark ages da kötü çalışıyor AMD fg
Spider-Man 2 de AMD fg gecikme var ama akıcılık iyi
Redstone geldiğinde eğer NVIDIA yetişirlerse ve 9080 XT çıkarsa 5070'i satıp 9080XT alırım

NVIDIA'ya gelecek olursak yine objektif bir şekilde
MFG güzel çalışıyor yani şöyle tarif edeyim AMD'nin fg si NVIDIA'nın MFG'sinden çok daha fazla giriş gecikmesine sebep oluyor NVIDIA bunu bildiği için 50 serisndeki kartların içine farklı bir optik okuyucu donanımı yerleştirdi yakında reflex 2 ve nöral gölgeleme gelecek.

İlk kez AMD'ye şans vermeye yakınım ama bunu redstone güncellemesi belirleyecek.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı