1650 GDDR6 ile 660 Ti Arasındaki Teknolojik Farklar nelerdir?

Omem

Centipat
Daha fazla  
5 6 yıldır kullandığım 660 Ti Ekran kartını emekli ediyorum ve 1650 GDDR6 4 GB VRAM geçiyorum. CUDA çekirdekleri olduğunu biliyorum. AMD tercih etmedim çünkü NVIDIA işimi görüyor. Ama işlemcim AMD. Ortak açılan oyunlarda neredeyse 2 kat FPS artışı var. Ama bu bana render alma veya fotoğraf editleme konularında nasıl yansır? Daha performanslı kullanmak için neler yapılmalı? Metin2 çoklu pencere açıyorum. Evet daha üst düzey bir ekran kartı alabilirim ama 660 Ti ile bile 30 40 pencere açabiliyordum zaten. Ayrıca üst düzey ekran kartı ile optimizasyon sorunu yaşayacağı ile ilgili mistik düşüncelerim (kanıta dayalı değil) (AMD yerine NVIDIA tercih etmem de bu sebeple) ve ayrıca duyumlarım da var. Daha çok render konusunda beni rahatlatması için tercih ettim. PC tamamen görev odaklı Metin2 ve içerik üreticiliği için kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA tercih etmen doğru olmuş. Sanırım farm yapacaksın 30 40 tane pencere açmak için RAM'inde iyi olması lazım kaç GB öğrenebilir miyim?

NVIDIA tercih etmen doğru olmuş. Sanırım farm yapacaksın 30 40 tane pencere açmak için RAM'inde iyi olması lazım kaç GB öğrenebilir miyim?
32 dostum o konuları aştım sadece ekran kartı ile ilgili sorularım var. Dediğim gibi 660 ti ile 30 40 pencere açıyordum. Pc nin yapamadığı iş mesele 4k render alıyor ama oynatamıyor 😂 laglı izliyorum videoyu. Bu yüzden 1650 geçmeye karar verdim. Bilgi almak için, kullanan veya bilgi sahibi kişilerden bu kartı en iyi performansla kullanmaya yönelik yanıtlar için danışmak istedim.

32 dostum o konuları aştım sadece ekran kartı ile ilgili sorularım var. Dediğim gibi 660 Ti ile 30 40 pencere açıyordum. PC'nin yapamadığı iş mesele 4K render alıyor ama oynatamıyor 😂 laglı izliyorum videoyu. Bu yüzden 1650 geçmeye karar verdim. Bilgi almak için, kullanan veya bilgi sahibi kişilerden bu kartı en iyi performansla kullanmaya yönelik yanıtlar için danışmak istedim.

Dostum o zaman NVIDIA seçmen doğru olmuş çünkü tam bilmiyorum ama AMD kartlar çok sorunlu diyorlar hele render falan yapacaksan NVIDIA tam olmuş.

1650 de 4K video rahatlıkla izlenebiliyor render de yapılabilir diye düşünüyorum ama akıl akıldan üstündür başkasına da sormak lazım.

Dostum o zaman NVIDIA seçmen doğru olmuş çünkü tam bilmiyorum ama AMD kartlar çok sorunlu diyorlar hele render falan yapacaksan NVIDIA tam olmuş.

1650 de 4K video rahatlıkla izlenebiliyor render de yapılabilir diye düşünüyorum ama akıl akıldan üstündür başkasına da sormak lazım.
Nazik ve değerli yorumun için çok teşekkürler. Cuda çekirdeğinin faydası olduğunu duymuştum o yüzden tercih ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı