1650 i3 10100F sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

Zatihan Canlı

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Xpg 8 Gb ram
SSD veya HDD modeli
Sagete
Ekran kartı
Gtx 1650
Anakart
Asus H410m.k
İşlemci
İ3 10100f
Merhabalar. Bilgisayarim orta derece bilgisayar. Ekran kartim 1650 RAM 8 işlemcim i3 10100F.
Genel olarak tum oyunlarda ayarlari neye cekersem cekeyim FPS ayni .Forza Horizon 5 50 70 arasi en dusuk orta ayar Valorant'ta 150 80 surekli dusuyor internetten testlete baktiğimda daha yuksek RAM'dan dolayi mi bilmiyorum FPS'de problem var cozum bulabilecek var mi acaba?

FH5 için değerler normal gibi, Valorant ise rekabetçi oyun olduğundan ekran kartını tam kullanmaz ve bu tarz oyunlarda Dual Channel RAM çok önemlidir.

Ram sebebiyle fps düşük alıyorsunuz, hem 8 gb yetmiyor hem de tek kanal olduğu için performansı düşük kalıyor. 8 gb ram eklerseniz FH5 fpsi ikiye katlanır nerdeyse.

Artı -1 Eksi
8 GB RAM eklerseniz FH5 FPS'i ikiye katlanır neredeyse.

Böyle bir şey mümkün değil. İnsanları yanıltmayınız. 50 FPS alırken nasıl +50 daha alabilir. Dual kit RAM olsa olsa 10-15 FPS aralığında Max fırlatır FPS'yi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığınız videoyu izlerseniz Gpu zaten son gücüne dayanmış ram o yüzden çok farkettirmiyor çünkü 16 gb ram yapınca bile Gpu yetmediği için kendi gücüne göre kısıtlayacak. Ama haklısınız ekran kartı arkadaşın da 1650'miş o yüzden iki kat performans vermez çünkü kartın performansı belli dikkatimden kaçmış.

GPU zaten son gücüne dayanmış

Dostum biraz araştırma yap istersen. GPU zaten %99'da falan çalışır. Bu normal bir değerdir. Anormal bir durum gibi lanse etme. CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olur. Olması gereken budur.

Dostum biraz araştırma yap istersen. GPU zaten %99'da falan çalışır. Bu normal bir değerdir. Anormal bir durum gibi lanse etme. CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olur. Olması gereken budur.
Araştırma yapmama gerek yok kendim tecrübe ettiğim için söylüyorum. 8 gb ram takılı iken ram yetmediği için gpu %50-60 civarı çalışıyordu çünkü 8 gblık ramın verdiği performansı Gpu tam güç vermeden halledebiliyordu. 16 gb ram takınca oyun ram konusunda ihtiyacı olan tüm ramı aldı ve yük gpuya bindi tam güç çalışmaya başladı.
Ek olarak 8 gb ram ile fps 90 iken 16 gb ile 170 oldu (Oyun Fifa 21 Gpu 3050Ti)

Yani demek istediğim gpu %99da çalışır diye bir şart yoktur sistemdeki en zayıf nokta gpu ise %99 çalışır ki çoğu sistem bu şekilde kurulur o yüzden hep öyle görüyoruz.

Yani demek istediğim GPU %99'da çalışır diye bir şart yoktur sistemdeki en zayıf nokta GPU ise %99 çalışır ki çoğu sistem bu şekilde kurulur o yüzden hep öyle görüyoruz.

Dostum şaka yaptığını lütfen söyler misin? Lütfen ve lütfen şaka yaptığını söyle. Bu kadar saçma sapan bir bilgiyi nasıl tecrübe ettiğini merak ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buyur RTX 3090 ve R9 5900X'in testleri. Burada en zayıf halka RTX 3090 mı? Amiral bir GPU ve kullanım oranı %90'lardan aşağı düşmüyor. Verdiğin bilgilerin %100'ü yanlış. Mahalle kasabından öğrenip gelmişsin.

Attığın videoyu izledin mi bilmiyorum ama benim dediğimin aksine bir şey yok. Özellikle 1080p olanları incelersen %50 civarına indiği bile oluyor neden ? Çünkü %50 güç ile o görüntüyü ve fpsi sağlayabiliyor.
8 gb ramlı bir sistemde de oyun 8 gb ile ne kadar performans verebiliyorsa gpu da ona göre güç verir.
Ama neyse ben mahalle kasabımla mutluyum iyi günler.

Malesef 60 50 70 araliğinda kullaniyor
Coğu oyunda 60 civarinda kullaniyor tam performans gormedim 99 100 gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…