1650 Super 4 GB vs 5500XT 4 GB

166770

Kilopat
Makaleler
5
Buna benzer bir konu açmıştım, oradaki cevaplar sayesinde bayağı bir kartı elemiş idim. Geriye bu kartlar kaldı fakat testler çok karışık. Bir 5500XT önde bir 1650S önde, oyundan oyuna değişiklik olacağını söyledir. Benim oynayacağım oyunlar için hangisi daha iyi olur?
  • Forza Horizon 4.
  • CS:GO.
  • GTA 5.
  • Payday 2.
  • Left 4 dead 2.
İşlemci: i3 9100F

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna benzer bir konu açmıştım, oradaki cevaplar sayesinde bayağı bir kartı elemiş idim. Geriye bu kartlar kaldı fakat testler çok karışık. Bir 5500XT önde bir 1650S önde, oyundan oyuna değişiklik olacağını söyledir. Benim oynayacağım oyunlar için hangisi daha iyi olur?
  • Forza Horizon 4.
  • CS:GO.
  • GTA 5.
  • Payday 2.
  • Left 4 dead 2.
İşlemci: i3 9100F
Hız olarak neredeyse aynılar. Ben olsam sürücü desteğinden dolayı 1650 Süper alırdım.

"Bildiğim kadarıyla" Forza 4 AMD uyumlu bir oyun ama onun dışındaki oyunlar Nvidia kartlarla daha yüksek FPS veriyor.

GTX 1650 Super. Çünkü ilk olarak yazılımsal anlamda NVIDIA daha başarılı. AMD ne kadar Rx serisi kartlarda başarılı performans verse de yazılımsal olarak çok sıkıntı çekenler oldu, özellikle ''Wattman'' diye aratırsan görebilirsin. Onun haricinde güç tüketimi olarak da NVIDIA daha önde.

Oynadığınız oyunlara göre yorum yapmayı daha doğru buluyorum.
Forza Horizon 4, L4D2 ve Payday 2 AMD ekran kartlarında daha yüksek performans sunuyor.
CS:GO ise ekran kartına değil işlemciye abanan bir oyun, yani burada sizin işlemciniz önemli.
GTA 5 ise Nvidia'da biraz daha iyi diye biliyorum.
Gelecekte oynayacağınız oyunun Flight Sim. 2020 olacağını varsayarak kesinlikle 5500 XT önerebilirim.
Ancak 100 TL daha arttırıp çeşitli sitelerden 8 GB VRAM'li modeli almanızı öneririm, ileride 4 GB sınır olarak kabul edilecek ve sizi üzebilir.
Şu sürücü olaylarına çok takılmamanızı öneririm, Nvidia'da zamanında aynı hataları yaptı kullanmış birisi olarak söylüyorum. AMD git gide sürücülere daha çok önem vermeye başladı, eğer tam stabiliteyi tuttur ise işte o zaman fark çok iyi gözlemlenebilir. Ek olarak 5500 XT, DX 12'de 1650S'den daha performanslı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı