1650 Super sistemde ekran bir anlık siyah olup düzeliyor

Katılım
3 Kasım 2022
Mesajlar
3.834
Çözümler
1
Merhaba, yaklaşık 1 ay önce GTX 1650 Super almıştım 2. el olarak. 1 aydır da kullanıyorum. İlk aldığımda pek gözüme bir şey çarpmadı fakat şimdi bayağı fazla olmadı. belki de ilk aldığım heyecanla pek dikkat etmedim. Neyse, dediğim gibi ekran siyah olup normale dönüyor anlık olarak bazen ekranın tamamı bazen ise mesela 400x280'lik bir alanda oluyor 1920x1080 monitörümde. Sebebi nedir bunun? Driver'ı nasıl kurduğumu hatırlamıyorum bu arada hızlı veya tam kurulum olarak sorarsanız.

Bilgisayarda da şu an R5 3600 var işlemci olarak ve aynı zamanda AMD Adrenalin Edition Software'i var. Onu açmaya çalıştığımda açılmıyor fakat bilgisayarda olması gerekli mi onu da bilmiyorum. Ne yapmalıyım? @Error @Kaan Diktaş @SadeceYiğit @SF24
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, oradan indir. Ekleyeyim güvenli modda kaldır, eski ekran kartın AMD idi sanırım.
Evet. AMD'yi mi kaldıracağım DDU'dan anlamadım. Bu arada şuan yüklü olan Geforce Experience sürümü ile
1711742970400.png
bu sürüm aynı sürüm. WHQL yazmasının bir farkı var mı? DCH olarak seçtim.
1711743001392.png


Şunuda belirtmek istiyorum hocam, mesela konuyu yazmadan 30dk öncesinde belirli aralıklarla olurken şuan hiç olmuyor. Genelde sekme kapatınca, sekme değiştirince oluyor ama youtube'da yorum okumak için kaydırırkende oluyor.
 
Evet. AMD'yi mi kaldıracağım DDU'dan anlamadım. Bu arada şu an yüklü olan GeForce Experience sürümü ile Eki Görüntüle 2153911 bu sürüm aynı sürüm. WHQL yazmasının bir farkı var mı? DCH olarak seçtim.
Eki Görüntüle 2153912

Şunu da belirtmek istiyorum hocam, mesela konuyu yazmadan 30dk öncesinde belirli aralıklarla olurken şu an hiç olmuyor. Genelde sekme kapatınca, sekme değiştirince oluyor ama YouTube'da yorum okumak için kaydırırkende oluyor.

Standart olanı yükle hocam, DCH versiyonda bildigim kadarıyla kontrol paneli yok. Senin sorunun büyük ihtimalle AMD karttan NVIDIA'ya gectigin icin sürücü cakısması. Bundan dolayı diyorum ben boyle degisiklikler sonrası format atın, ne kadar DDU ile kaldırsak da tam verimli olmuyor.
 
Standart olanı yükle hocam, DCH versiyonda bildigim kadarıyla kontrol paneli yok. Senin sorunun büyük ihtimalle AMD karttan NVIDIA'ya gectigin icin sürücü cakısması. Bundan dolayı diyorum ben boyle degisiklikler sonrası format atın, ne kadar DDU ile kaldırsak da tam verimli olmuyor.
Format attım zaten ama yedek olarak AMD Software bulunduruyordum bir dosyada. Onunla gelmiş zaten tıklayınca açılmıyor yinede bir alakası var mıdır? Bilgisayarcı hangisi işlemciyle alakalı bilemediği için ellemedi. Ne diye bilgisayarcıyız diyorlar bilmiyorum zaten.
 
Format attım zaten ama yedek olarak AMD Software bulunduruyordum bir dosyada. Onunla gelmiş zaten tıklayınca açılmıyor yine de bir alakası var mıdır? Bilgisayarcı hangisi işlemciyle alakalı bilemediği için ellemedi. Ne diye bilgisayarcıyız diyorlar bilmiyorum zaten.

Chipset sürücüsü olabilir diyecegim de AMD Software seklinde gozukmez, giremezsin. İslemcin de zaten dahili grafik yongası bulunmuyor.
 
Açmaya çalışınca bu hatayı alıyorum. Dahili grafik yongası dediğiniz software galiba değil mi?
Ters bir şeyler olmaz herhalde DDU ile.
Eki Görüntüle 2153928

Hayır, dedigim şey islemcinin icinde gelen dahili grafik birimi R5 3600'de mevcut degil. Attıgın gorsel AMD kartlar icin kontrol paneli, sende de NVIDIA oldugu icin acamıyorsun.
 

Geri
Yukarı