1650 Super vs RX 580

AAA oyunlar oynayacaksanız biraz sorun olabilir. Ancak rekabetçi oyunlar oynuyorsanız/oynayacaksanız. herhangi bir sorun olmaz.
 
Ne oynayacağına göre değişir kardeşim. Forumda bazı arkadaşlar herkesin bir bilgisayara 6-7 bin lira verebileceğini düşünüyor ve muhtemelen lisede felanlar. Eğer her sene çıkan oyunları yüksek ayarlarda(1080p için konuşuyorum. 2k oynamayı düşünüyorsan 4gb yetmez) oynama istersen tabi ki 1650 super sana yetmez ama şimdiki oyunları ultrada oynayıp 2-3 sene sonra da ultra değil de mediumda oynarım gölgeyi kapatırım dersen bence 4gb VRAM de yeter. Sistem VRAM yetmediğinde bellekten alıyor zaten. Bu performansta düşüşlere sebep oluyor fakat singleplayer oynayacaksan fps’le fazla işin yok zaten. Akıcı oynayabilirsin. Kısaca tamamen senin ihtiyacınla alakalı. 1650 super daha az enerji tüketir, epey serin çalışır ve sorun çıkarmaz. Rx 580 8GB düşünüyorsan elbette yeni oyunlarda VRAM kaynaklı sorun yaşamazsın ama o da 2-3 sene sonra yetersiz kalır yine yüksek ayarlarda oynayamazsın. Seçim senin ama 580 de seni hadi diyelim bir sene fazla idare etsin. 5 senede de oyun sektörü çağ atlamaz. Hele 1080p’de bir şeylerin değişeceğini sanmıyorum. 2K ve 4K oyunlarda gelişim sağlanır artık bence. Bu ekran kartlarıyla zaten 2K oyun performansı medium ayarlarda felan olucaktır optimist açıdan. Seçim senin ikisi de iyi kart ikisini de alırsan güle güle kullan. Bu kadar FPS’e takılma. Bütçen neyse ona göre alırsın. Daha fazlası lükstür. Bizim zamanımızda böyle şundan şu kadar fps alayım diye bir şey yoktu zaten. Birkaç parametre vardı güncel olanı alırdık yeni çıkan oyunları birkaç sene yüksek ayarlarda oynar sonra da yavaş yavaş ayarları düşürerek oynardık. Önemli olan açmasıydı oyunu. Bu teknoloji en nihayetinde tabi ki eskiyecek. 1660 superi de 2 sene daha fazla belki kullanırsın. Bu süreçte onlar high’da oynarken sen low-mediumda oynayacaksın. Bu senin için sorun değilse 4GB 8GB takılma derim ikisinin arasında VRAM’i birinin yükse diye seni daha fazla götürmez çünkü gücü zaten belli. Ben 400-500 daha veririm dersen o zaman VRAM işine yarar işte. 1660 super felan alana kadar ikisi de aynı.
 
Şimdi "ileride 4 GB VRam sorun olur mu?" sorusunun cevabı evet. Ama, ileride RX 580'in 8 GB'ı da bir işe yaramayacak zaten. Ki şuan da yaramıyor. GPU'nun güçlü olması lazım öncelikle. İnternet'ten bakarsanız siz de görürsünüz ki 1650 SUPER birkaç oyun hariç RX 580'in önünde. Güç tüketimi olarak daha serin, yazılımsal olarak şuan sorunsuz bir deneyim yaşatıyor.

580 ise güçlü, ama bir o kadar güç tüketen ve artık eskiyen bir kart. İki karttan birini alacak iseniz ve bütçenin 1650S'e yetiyorsa onu alın. Yetmiyor ise 580'de tatmin eder. Ama yukarıda yazdıklarımı göz önüne alın.
 
Bütçen kısıtlıysa biraz daha biriktirip 1660 SUPER seviyesine çıkmanı öneririm. Bu aşamada harcadığın 1000+ lira kadar karşılık alacağını düşünmüyorum bahsettiğin iki karttan da.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı