1650 Super vs RX580

Sizce hangisi? Normalde 1650 Super alacaktım ama AMD "4 GB VRAM artık yetersiz." Deyince biraz kafam karıştı. Topladığım bilgisayarın 2-3 yıl sonra çıkan oyunları da oynatabilmesini istiyorum. Teşekkürler.

4 GB VRAM ile 2 3 sene sonraki oyunlari kaplama golge ayari kisarak oynayabilirsiniz ama ben kismak istemiyorum diyorsaniz ya 5500XT ya da 1660S tercih edin.

RX570 8GB nasıldır sizce ?

Hiç gerek yok.

RX 570 ve RX 580, 2017 tarihinde, GTX 1650 Super ve RX 5500 XT ise 2019'un sonlarında çıkmış kartlar. RX 580, bu son iki güncel kartla da yarışabilir durumda ancak eski bir mimarisi olduğu için önceki mesajda da belirttiğim durumlar geçerli. 8 GB diye kendinizi şartlamanız yanlış tercih yaptırır.

Hiç gerek yok.

RX 570 ve RX 580, 2017 tarihinde, GTX 1650 Super ve RX 5500 XT ise 2019'un sonlarında çıkmış kartlar. RX 580, bu son iki güncel kartla da yarışabilir durumda ancak eski bir mimarisi olduğu için önceki mesajda da belirttiğim durumlar geçerli. 8 GB diye kendinizi şartlamanız yanlış tercih yaptırır.
4 GB de olur ama ilerde yetersiz kalır diye endişeleniyorum.

RX570 8GB nasıldır sizce ?
Ben ROG STRİX RX 570 4GB lık modeli kullanıyorum. Şu an için 1080p ultrada çok başarılı işler çıkarıyor. Yani günümüz için yeterli fakat vram kullanımı forza gibi kaliteli grafiklere sahip oyunlarda %90 ların üstüne çıkıyor. İleride vram yetersizliğinden dolayı takılmalar yaşamak istemiyorsanız RX 580 8GB ekran kartını tercih edebilirsiniz. Ama eğer bütçeniz yeterse 100 150 tl gibi bir farkla RX 5500 XT 8GB modelini tercih etmenizi öneririm. Ama RX 580 alırsanız da sizi üzmeyecektir. Güçlü bir karttır. Seçiminiz tamamen bütçenize bağlı.
Bütçeniz yeterse bu kartı almanızı tavsiye ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı