1650 Ti %100 kullanılmıyor

Daha fazla  
Acer Nitro 5 2020 serisinden laptop aldım.
Sorunsuz çalışıyor fakat oyunlarda ekran kartını %100 kullanmadığını fark ettim. Biraz uğraştım tamamen driverleri kurdum ama bir fark olmadı. Örnek vereyim Valorant Full+Full ayarlar 180-200 FPS alıyor ama kullanımı %50-%80 civarı. Çözümünü bilen var mı?
Özellikler.
Ryzen 7-4800 h.
1650 Ti.
8 GB RAM.

Anladım, çok teşekkür ederim öncelikle.Yani bu yazılımdan dolayı ekran kartı ne kadar güç gerekirse o kadarını veriyor,tamamını kullanmıyor anladığım kadarıyla.Online oyunların sistem gereksinimleri az olduğu için kart %60-80 arası kullanımı gerekli görüyor.Ama fps hikaye oyunlarında kartı zorlarsam %100 e ulaşacaktır yani.Ne kadar zorlayabiliyorsam zorlayayım kartı yani.

Tamamdır yarın deneyip bilgi veririm. Teşekkürler.

Umarım çıkar, yazılımsal bütün driverler her şey tam. Bundan sonrası kullanıma kaldı.
Yani hem yazılım yüzünden hem de üreticinin MUX Switch seçeneğini değiştirilebilir koymaması yüzünden. Dediğim gibi sen FPS hikaye oyunlarında da kartı ne kadar zorlarsan zorla sonuçta az bir yüzde de de olsa görüntüyü Intel HD Graphics'den aktarmaya devam edecektir. Fakat dediğim gibi bu fark AAA oyunlarda minimuma inecektir.

Yani hem yazılım yüzünden hem de üreticinin mux Switch seçeneğini değiştirilebilir koymaması yüzünden. Dediğim gibi sen FPS hikaye oyunlarında da kartı ne kadar zorlarsan zorla sonuçta az bir yüzde de de olsa görüntüyü Intel HD Graphics'den aktarmaya devam edecektir. Fakat dediğim gibi bu fark AAA oyunlarda minimuma inecektir.

Tamamdır, yarına AAA oyun test sonuçlarını da yazarım.
Evet, dediğiniz gibi oldu RDR'de test ettim bugün, kullanımı %98'lere kadar çıktı. Sadece kartı yormak gerekiyormuş.
İnternetteki testlere göre FPS'im hala düşük çıkıyor.

Son düzenleme:
E

Maalesef cihazın Muxless. Yani her oyunda bu, böyle devam edecek. Sürekli görüntünün bir kısmını Intel UHD Graphics'den işleyecek. Bu sorun genelde Valorant, LoL ve CS:GO gibi oyunlarda daha çok FPS kaybına yol açar. Fakat AAA oyunlarda bu FPS kaybı minimum olmakta. Bende RTX 2060 laptop kullanıyorum ve bizzat çektiğim videolardan örnek vereyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda gördüğün gibi GPU1 genelde %60-%70 civarında ve geri kalan kısmı yani %30'luk bir kısmı da GPU2 tamamlamakta. Yani RTX 2060 kartın gücünden tam anlamıyla yararlanamıyorum fakat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda gördüğün gibi harici monitöre bağlayarak GPU2 kullanımını tamamen engelleyerek GPU1 kullanımı %90-%100 seviyelerine çıkarttım. Böylelikle hem darboğazı engelledim hem de FPS'de gözle görülüş bir artış sağladım. Tavsiyem ayarları yükseltip harici kartına daha fazla yük bindirmen ayrıca genelde ülkemizde ki cihazlar tek kanal RAM oluyor, bunu çift kanal yaparak biraz daha rahatlatabilirsin cihazı.

Evet maalesef Laptop'ların en kötü yanı bu. Keşke bunu çözebilseler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı