1650 Ti kartın nasıl sadece belli programlarda çalışması sağlanır?

  • Konuyu başlatan fuNuf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 472
Merhabalar arkadaşlar sorum şu: Ekran kartımı sadece belli programları ve yazılımları açarken çalışmasını nasıl sağlarım?
Dizüstü bilgisayar kullanıcısı olduğumdan dolayı hem şarjın uzun süre gitmesi için hem de ekran kartının Google'de dolaşırken bile 40-50 derece arasında ısınmaması için böyle bir ayar mevcut mudur?
Zaten halihazırda dahili ekran kartı (4 GB Intel(r) UHD grapichs) mevcut laptopta bu da gündelik işlerde Word'de yazı yazarken internette dolaşırken yeteceği kanaatindeyim.
Tam olarak ne istediğimi söylemek gerekirse CS:GO, Valorant, pes 2020.. Oynarken harici GPU ile açılması ve oyunu kapattıktan sonra tekrar dahili GPU'ya geçmesi.

CPU: i5-10300h.
GPU: 1650 Ti.
RAM: 8 GB.

İşletim sistemi: Windows 10.

Bunun dahili GPU geçmesinin sebebi grafik denetim masının otomatik seç modunda olmasıdır onu girip harici yaparsanız tam verim alabilirsiniz.
Pardon yanlış anlamışım.
 
Tam olarak gidiş yolunu yazma şansın var mı?

Dediğim gibi benim mantığıma göre çalışmayan şey ısınmaz yani en azından 55 derece olmaz, olmamalı.

NVIDIA Denetim Masası şarj olma işareti var hemen yanında ok var yukarı doğru ona tıklayın orada çıkar denetim masası girin uygulamaya sonra direkt karşınıza şöyle bir ekran çıkar orada otomatik var onu yüksek performanslı grafik birimi yapın ve uygula derseniz harici ekran kartınız çalışacaktır.
Tam olarak gidiş yolunu yazma şansın var mı?

Dediğim gibi benim mantığıma göre çalışmayan şey ısınmaz yani en azından 55 derece olmaz, olmamalı.

Eğer tam anlamadıysanız daha detaylı anlatabilirim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    165,2 KB · Görüntüleme: 17

Geri
Yukarı