1650 TL'ye Sistem Önerisi

Katılım
20 Aralık 2014
Mesajlar
19.122
Makaleler
6
Çözümler
501
Yer
İstanbul
Arkadaşlar bütçeyi 25 TL aşabilir. Fazlası olmaz. Bu bütçeye mümkünse İntel işlemci, Nvidia ekran kartı istiyorum. İşlemci 4. nesil i5 olsun. Harddisk 500 GB olsun. RAM 8 GB olması daha iyi ama bütçede sorun olursa 4 GB olsun. Overclock yapmayacağım, stok İntel işlemci soğutucusu kullanacağım. Mümkünse anakart MSI yada Asus firmasının H97 chipset'li bir anakartı olsun. SSD olmayacak. Kasanın dışı hiç önemli değil. Güç kaynağı da uygun bir şey olsun. Siz büyük ihtimal GTX 750 Ti önereceksiniz diye düşünüyorum. O da yeterli ama mümkünse, bütçe kurtarıyorsa daha üstün bir ekran kartı olması taraftarıyım. Bu sistem bir arkadaşım için. Adamın asıl olayı oyun. Grafik hastalığı yok. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
 
Ekran Alıntısı-vert.jpg
Ekran kartının R9 280 yaptım. Zira Nvidia kartlar çok pahalı ve GTX 750'de seni fazla idare etmez.

Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar Bellek olarak da bunu al. Unutmuşum RAM önermeyi :D

Toplam yaklaşık 1.900 TL'yi buluyor. ''SSD olmayacak'' demişsin ama SSD, ani FPS düşüşlerini önlüyor.

H97 anakarta da fazla gerek yok. H81 anakart işini görür. G3258, İ5'in en güncel versiyonunu bile solluyor.

Senin toplamak istediğin sistem yerine bunu topla 200-300 TL fark var ama en azından bu daha iyi.
 
Bütçe sıkıntı. 1675'i aşmamalı. SSD olmamalı. Donanıma yatırım yapmak istiyorum. Nvidia olmalı. AMD'den çok çektim ve bu bende bir çeşit ön yargılıyım. Ben şu an MSI GTX 760 kullanıyorum. 2 GB'lık modeli. Arkadaşıma da bu ekran kartından alabiliriz. Sorun olmaz. Grafik hastası değil. En düşük ayarlarda da olsa açsın yeter diyor. Harddisk 500 GB arkadaşıma gayet yeterli. Bütçe için söylüyorum bunları. İşlemci soğutucusu istemiyor. Stok kullanacak. Bütçede odak RAM, ekran kartı, işlemci ve anakart.

SSD FPS düşüşünü önlemez. SSD olmayacak. Önceki mesajımda da söylediğim gibi Nvidia ekran kartı, İntel i5 işlemci, 500 GB harddisk. 8 GB RAM, H97 zorunlu değil H87 yada H81 de olabilir. Ama ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı