1650S sistem Battlefield V düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

Goksah

Kilopat
Selamlar, Battlefield V'de beklenenden daha düşük bir performans aldığımı görüyorum. İnternetten ekran kartımın ve işlemcimin kullanıldığı testlere baktım. Oynayanlara sordum ama neden bu kadar kötü bir performans aldığımı bulamadım.

En düşük ayarlarda 30-50 FPS arası,
GeForce Experience'ın önerdiği Ultra-High karışımı ayarlarda 20-50 FPS arası alıyorum.

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 1600 AF.
MSI GeForce GTX 1650 Super Ventus XS 4 GB.
MSI A320M-A Pro anakart.
XPG Gammix D30 3200 MHz 8 GB RAM.

Oyun içi sıcaklık ve kullanım değerlerini paylaşabilir misiniz? RAM'lerin 8GB olması biraz sorun olabilir. Tek kanal 8 ise daha kötü.

Oyun içi sıcaklık ve kullanım değerlerini paylaşabilir misiniz? RAM'lerin 8GB olması biraz sorun olabilir. Tek kanal 8 ise daha kötü.
Tek kanal 8GB kullanıyorum. Isı değerleri normal.
8 GB RAM'le oynanır fakat Single Channel olunca sıkıntı.

Düşük bir ihtimal ama driver kaynaklı da olabilir.
Sürücüler güncel sürekli kontrol ediyorum.
1650 ekran kartı + 8gb ram kullanan bir oyuncuyla konuşmuştum en düşük ayarlarda 70-80 FPS arasında oynayabildiğini söylemişti.

Tek kanal 8 GB kullanıyorum. Isı değerleri normal.

Sürücüler güncel sürekli kontrol ediyorum.

O zaman 8 GB RAM daha almanız lazım yüksek FPS için.
1650 ekran kartı + 8 GB RAM kullanan bir oyuncuyla konuşmuştum en düşük ayarlarda 70-80 FPS arasında oynayabildiğini söylemişti.

Çift kanal mı peki?

Ben Battlefield 1'de de 5'te de düşük ayarlarda ancak 50-60 fps alabiliyorum. Laptop 1650ti ama işte 8 gb ram single channel. Maalesef single channel olunca GPU kullanımı düşük kalıyor.

Oyun ayarlarında future frame rendering'i açarak biraz da olsa yüksek fps alabilirsiniz. Ama ekstra bir ram takana kadar stabil 60+ fps almamız zor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı