1660 için işlemci önerisi

• Konuyu başlatan eXborni
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 286
Plot twist.

Ryzen 5 5600'ün yanına Thermalright king gibi kule tipi soğutucu da alın hocam, stok soğutucu soğutamıyor ne yazık ki.

Tray Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum şu anda ama yanında soğutucu da almam şart mı hocam? Sadece 6-7 ay götürse yeter ardından.

Tray ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum şuanda ama yanında soğutucuda almam şart mı hocam sadece 6-7 ay götürse yeter ardından.
Yükte 90-95 sorun teşkil etmiyorsa şart değil soğutucu.

Tray Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum şu anda ama yanında soğutucu da almam şart mı hocam? Sadece 6-7 ay götürse yeter ardından.
Undervolt yapılıp kullanabilirsiniz ama tam performans alamazsınız. Fanlar zaten pahalı değil 900TL falan.

Tray Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum şu anda ama yanında soğutucuda almam şart mı hocam sadece 6-7 ay götürse yeter ardından.

Güzel bir kule tipi alırsanız ileride de rahatça kullanırsınız. Bu işlemci için en azından giriş seviye bir kule tipi soğutma gerekli.

Undervolt yapılıp kullanabilirsiniz ama tam performans alamazsınız. Fanlar zaten pahalı değil 900TL falan.

Zaten şu anda AMD var hocam bende o yüzden tray tercih ediyorum ama böyle undervolt falan anlamıyorum yani ne yapmam lazım bütçem çok yüksek değil

Çok gereksiz yüksek fiyata satıyorlar, 5700X3D bile 10K civarlarında.
Evet zaten gereksiz. Ancak yüksek FPS istiyorsanız AM4 sistemle mecbursunuz hocam. Yoksa daha fazla paralar harcamanız gerekiyor.

Ben buna benzer bir süreçten geçtim. Eğer ekran kartına yük bindiren bir oyun girecekseniz 5600 zorlanmadan 1660'ı besleyeceği için ısınma sorunu olmuyor. Ancak rekabetçi oyunlarda uzun süreli kullanımda ısınma ve FPS düşmesi tarzı sorunlar yaratabilir.
Dilerseniz stok fan ile kullanın FPS düşmesi veya ısınma problemi tarzı şeyler yaşarsanız 6 borulu tek bloklu bir kule tipi soğutucu alır devam edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı