1660 Super Benchmark değerleri normal mi?

Quarit

Hectopat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
3.831
Makaleler
1
Çözümler
25
Merhaba, iki gün önce uygun fiyata GTX 1660 Super ekran kartı aldım. Satıcı kişi zaten mining yaptığını ilana açıklamıştı. Açıkçası kendi deneyimim pek yok mining hakkında, ama ekran kartı BIOS nedir az çok bildiğimi düşünüyorum. Ancak dün Heaven Benchmark 4.0 programı ile kartı test ettim. Aldığım skor genele göre düşüktü, ve GPU-Z programı ile aynı zamanda sensör durumlarına baktım. Biraz tuhaf geldi. Ve en önemlisi MSI Afterburner programında ki power limit değeri en son kısımda, yani power limit arttırılmıyor. Araştırdığım kadarı ile power limit bu modelde %6 arttırılması gerekiyor. CPU clock ve Memory clock değerleri normal, ama benchmark skorları aynı modellere göre düşük veriyor. Buraya iki ekran görüntüsü paylaşsam acaba benim için yorum yapabilir misiniz? GPU-Z programında BIOS Version ve BIOS Device kısmında yazan rakamlar bu arada Techpowerup sitesinde BIOS koleksiyonunda doğrulanmamış BIOS olarak görünüyor.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    90,6 KB · Görüntüleme: 44
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    96 KB · Görüntüleme: 47
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    88,9 KB · Görüntüleme: 46
Hocam sıcaklıklar gözükmüyor ama FPS değerleri normal geldi sanki.
Dostum ya :) Ben Heaven benchmark aynı olduğunu şimdi gördüm. Bu konuda tamamdır sıkıntı yok, zaten sıcaklıklar mükemmel. God of war oyununda 65 derece bile olmuyor. Ama şimdi şu kısıma takıldım. Power limit default olarak %100 kalıyor. MSI Afterburnerde %6 daha bir arttırma kısmı daha olması gerekmez miydi ? Mesela benim 2. GTX 1060 ekran kartında bile bir pay var. Kendi default TDP değerini belli bir % ile arttıyor. Bu değer modelden modele değişiyor. GTX 1660 Super ise %6 olması gerekir. Ve bir de işte BIOS Version ve BIOS Device numaraların Techpowerup sitesinde doğrulanmayan BIOS sürüm olarak görünmesi. Bi kontrol eder misin senden rica etsem.
4.jpg
5.jpg
 
Dostum ya :) ben heaven benchmark aynı olduğunu şimdi gördüm. Bu konuda tamamdır sıkıntı yok, zaten sıcaklıklar mükemmel. God of War oyununda 65 derece bile olmuyor. Ama şimdi şu kısma takıldım. Power limit default olarak %100 kalıyor. MSI Afterburner'de %6 daha bir arttırma kısmı daha olması gerekmez miydi? Mesela benim 2. GTX 1060 ekran kartında bile bir pay var. Kendi default TDP değerini belli bir % ile arttıyor. Bu değer modelden modele değişiyor. GTX 1660 Super ise %6 olması gerekir. Ve bir de işte BIOS version ve BIOS device numaraların TechPowerUp sitesinde doğrulanmayan BIOS sürüm olarak görünmesi. Bir kontrol eder misin senden rica etsem. Eki Görüntüle 1540066Eki Görüntüle 1540067

Tuhaf, bu VBIOS sürümünü bende göremedim, muhtemelen mining yaparken el ile değiştirilmiştir diye düşünüyorum için rahat olsun istersen resmi sürümü indirebilirsin veya bizzat kendisine sorabilirsin.
 
Tuhaf, bu VBIOS sürümünü bende göremedim, muhtemelen mining yaparken el ile değiştirilmiştir diye düşünüyorum için rahat olsun istersen resmi sürümü indirebilirsin veya bizzat kendisine sorabilirsin.
Bencede tuhaf benzerlikler. Mining yapanın kendisine direkt bunu söylemedim, yani değişmiş diye, önce emin olmak istedim ama TDP değerin %100 default olarak göründüğünden bahsettim, genelde bu değerler değişir, tek fan model olan soğutma sistemi kötü ekran kartları %+0 olur. FurMark bile 65 derece anca olan bir ekran kartının power güç limiti neden kitlensin ? :) En azından %10 pay vermesi gerekirdi. Şimdi ben kendim doğrulanmış bir BIOS denerim, ama yine de kendi default BIOS olmadığı için kafam takılıyor. Elbet ben de satıp daha üst düzey ekran kartları ile upgrade edeceğim, ve alıcı kişi ile bu şekilde karşılaşmak istemem. Bence en iyisi geri iade etmek olur. Bir de bana mining yapan kişi TDP konusunda çok bilgisiz gibi görünerek yanıtlar verdi. Bir mining yapan kişi ekran kartındaki TDP limitin ne olduğunu bilir herhalde, söyleyecek bir şey bulamadığı için benim sorduğum şeyleri sıcaklık konusuna çekti.

6.jpg


@Ehweniscer Tamamdır ya bu doğrulanmamış BIOS atılmış. AIDA64 uygulamasında BIOS tarihi birebir tutuyor. Bu ekran görüntüsü her şeyi anlatıyor. Böyle bir modelin power limit +0 olarak kitli olmaması gerekirdi default olarak :)
7.jpg
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı