1660 Super ile 2060 takasında üzerine ne kadar verilir?

Emre88

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
276
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Konu başlığı çok uzun olur diye ayrıntıları buraya yazıyorum;

-Benim ekran kartım 1660 Super, hazır sistem dahilinde Vatan'dan 2020 Mayıs ayında aldım, bu zamana kadar sadece oyun oynadım fakat yakın zamandaki elektrik zamlarından kısa süre önce kısa süre madencilik yaptım (10 dolar kadar Ethereum kazdım, her gün farklı süre boyunca çalıştı, hiçbir gün 24 saat çalışmadı). İçi açılmadı, BIOS'u ile oynanmadı. 1 yıldan biraz daha uzun garantisi var (toplam 3 yıl).

-Takaslamak istediğim ekran kartı 2060, 7-8 ay madencilikte 40 derecede çalışarak kullanılmış, BIOS'u ile oynanmamış, içi açılmamış. 2 yıl garantisi var, Vatan'dan alınmış.

+İkisi de birebir aynı model, ASUS Dual EVO.

Takaslarsam üstüne ne kadar vermeliyim?
Sizce üstüne vereceğim fiyat üzerinde anlaşabilirsek takaslamalı mıyım? Her türlü test deneme vs yapılır diyor ayrıca satıcı.
 
Son düzenleme:
7-8 ay madencilikte 40 derecede çalışarak kullanılmış

Başlı başına alınmama sebebi.

GPU 40 derecede kullanılması sıkıntı değil ki önemli olan bellekler mining yapılırken belleklere maksimum yüklenir ki millet mining için belleklere aşırı OC yapar. Kaliteli bir soğutma ve yüksek Mwk'lı termal pad olsa bile ömründen ciddi yer, kaldı ki ASUS Dual EVO'da bellek sıcaklık sensörü de yok bellekler bu süreçte kaç derecede çalıştı bilinmiyor. Fanlardan bahsetmiyorum zaten onlarda Full çalıştıysa ömürlerinin yarısından fazlasını doldurmuştur.

Ekran kartları madencilik işlemi için üretilmemiştir ama bu tip işler yapılamazda değil yapılır ama ömründen çok ciddi yer her ne kadar düzgün kullanılırsa kullanılsın sürekli çalışan bir elektronik cihazdan bahsediyoruz, bu açıdan madencilik yapılmış hiçbir kartı satın almam yakın çevreme de aldırmam.

Uzun lafın kısası bu riske girmem alana da mani olmam.
 

Geri
Yukarı