1660 Super mavi ekran hatası

mrkomec

Hectopat
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
151
Merhaba arkadaşlar. Artık kafayı yemek üzereyim ne olur biri yardımcı olsun. Bilgisayarım toplama bir bilgisayar. 2 sene olmadı, parçaların garantileri duruyor. Mavi ekran alıp tekrar başlaması mı dersiniz, video izlerken nette dolaşırken hay aksi ya da direkt sekmenin kapanması mı dersiniz, Windows'un refresh yapar gibi kendini yenilemesi mi dersiniz? Yaklaşık 6-7 aydır belki de daha fazla, bu sorunlardan muzdaribim. Oyun oynarken pek sorun yaşamıyorum o nedenle çok üzerine düşmemiştim ama artık yetti.

Öncelikle sistemim:
Ekran kartı: GTX 1660 Super 6 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
Anakart: B450 Gaming Plus Max.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit.
SSD: 240GB Toshiba (garantiye yolladım geldi, ismi farklıydı unuttum şu an.)
PSU: Gigabyte P650b 650W 80+

Bilgisayarımı ilk önce toplayan tanıdığıma götürdüm. Başta virüs diye düşündük. Bu nedenle tüm disklere format attık tamamen temizledik. Sorun hala devam etti donanımsal olduğunu söyledi, RAM'leri yer değiştirdi, ekran kartını kendi ekran kartlarından taktı vs hala sorun devam etti. Bir tek SSD, işlemci ve anakartı denemedik. Onları da garantiye yolladım. Anakart temiz dendi geri geldi. SSD için değişim yapıldı. O sıra dedim işlemciyi vermeyeyim. Bir baktık hala devam ediyor. Windows dahi kurulurken problem yaşıyorduk. İşlemcileri değiştirdik aynı model ile. O zaman düzeldi ya da biz öyle sandık. İşlemcimi garantiye yolladım. Faturada 700₺ olduğu için 700₺ iade aldım. Dedim sanırım bozuktu. Gittim 1900₺ e aynı ürünü aldım. Bugün taktık, eskisi kadar olmasa da yine aynı hatalar devam etmekte. En azından Windows'u kurup kullanabiliyorum. Ürünü eskisinden pahalıya alıp da hâlâ düzelmemesi ekstra moralimi bozdu. Hata kodu paylaşmam gerekiyorsa nasıl yapıldığını bilmiyorum, hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur. Yeter ki çözümünü bulalım.
 
Son düzenleme:
Lütfen bizimle minidump dosyalarını paylaşın.
 
Lütfen bizimle minidump dosyalarını paylaşın.

Hemen bakıyorum.
 
Mavi ekran verdiyse daha önce zaten bu dosyaların oluşmuş olması lazım. Kontrol ettiniz mi?

Çok kez verdi. Bir bilgim olmadığı için kontrol etmemiştim. Şu an dışarıdayım yarım, bir saate eve geçeceğim. Kontrol edip atacağım.
Mavi ekran verdiyse daha önce zaten bu dosyaların oluşmuş olması lazım. Kontrol ettiniz mi?
Merhaba, eve geldim şimdi. Ama dosyaların içerisinde Minidmp dosyası bulamadım. Ayarları da tamam fakat hala göremiyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı