1660 Super mavi ekran hatası

efeern

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8x8GB 3000Mhz Corsair
SSD veya HDD modeli
Ssd Wd Blue 500 gb/Seagete 1tb harddisk
Ekran kartı
Asus Gtx 1660 super
Anakart
ASUS Prime B450M-K
İşlemci
Ryzen 5 2600
Dün oyun oynamak üzere PC'imi açtım ve DC'ye girdiğim anda bir anda mavi ekran aldım. Sonra aldırış etmedim yine açıp bu sefer oyuna girdim, bir 10 15 dk oyunu oynadıktan sonra yeniden mavi ekran aldım ve bu işin böyle çözülemeyeceğini anlayıp bir format USB'si hazırladım ve bilgasayara takıp BIOS'u açtım fakat BIOS'da donmaya başladı. Bir yerden sonra hiçbir şeye basamaz oldum ve tekrar başlattığımda American hatası aldım ve bilgasayar 3 4 defa kendi kendine açılıp kapandı birşeyene basmadan aldığım, hata ise fotoğraf olarak ekledim ne sifirlayabiliyorum. Ne bilgasayar açılıyor, bunun sorunu nedir neden kaynaklıdır?

Aldığım Hata

Dosya Ekleri

• IMG20230129013200.jpg
    IMG20230129013200.jpg
    164,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Dün oyun oynamak üzere PC'imi açtım ve DC'ye girdiğim anda bir anda mavi ekran aldım. Sonra aldırış etmedim yine açıp bu sefer oyuna girdim, bir 10 15 dk oyunu oynadıktan sonra yeniden mavi ekran aldım ve bu işin böyle çözülemeyeceğini anlayıp bir format USB'si hazırladım ve bilgasayara takıp BIOS'u açtım fakat BIOS'da donmaya başladı. Bir yerden sonra hiçbir şeye basamaz oldum ve tekrar başlattığımda American hatası aldım ve bilgasayar 3 4 defa kendi kendine açılıp kapandı birşeyene basmadan aldığım, hata ise fotoğraf olarak ekledim ne sifirlayabiliyorum. Ne bilgasayar açılıyor, bunun sorunu nedir neden kaynaklıdır?

Aldığım Hata
BIOS'ta bile donuyorsa sıkıntı donanımsaldır. Bir teknik servise götürün. Parçaları denesinler. Arızalı parça işlemci olabilir, anakart olabilir, ram olabilir, değiştirirler sorun çözülür. Sorunla ilgili nasıl çözdüğünüzü daha sonra dönüş sağlarsınız. Tabi ki biraz daha bekleyin. Eğer bu konuda bilmediğimiz bir bilgi bilen arkadaşımız varsa size yardımcı olur.

BIOS'ta bile donuyorsa sıkıntı donanımsaldır. Bir teknik servise götürün. Parçaları denesinler. Arızalı parça işlemci olabilir, anakart olabilir, RAM olabilir, değiştirirler sorun çözülür. Sorunla ilgili nasıl çözdüğünüzü daha sonra dönüş sağlarsınız. Tabii ki biraz daha bekleyin. Eğer bu konuda bilmediğimiz bir bilgi bilen arkadaşımız varsa size yardımcı olur.

Hocam bekledim 1 gün BIOS'u açtım format atma yerinde 2 3 kere daha mavi ekran yedim sonra format işlemini bir şekilde tamamladım tertemiz kurulum yaptım fakat bir süreden sonra 1 2 kere daha çöktü ve bundan sonra ekran kartı kabloları PSU kablosunu tak çıkar yaptığımda düzeldi mavi ekran vermemeye başladı ama bu sorun niye olabilir sizce hocam parçalardan kaynaklı mıdır yoksa HDD ya da SSD'den mi?

Hocam bekledim 1 gün BIOS'u açtım format atma yerinde 2 3 kere daha mavi ekran yedim sonra format işlemini bir şekilde tamamladım tertemiz kurulum yaptım fakat bir süreden sonra 1 2 kere daha çöktü ve bundan sonra ekran kartı kabloları PSU kablosunu tak çıkar yaptığımda düzeldi mavi ekran vermemeye başladı ama bu sorun niye olabilir sizce hocam parçalardan kaynaklı mıdır yoksa HDD ya da SSD'den mi?
Yani bunun net sonucunu söyleyemeyiz. Çünkü ortada rapor olarak inceleyecek bir şey yok. E bilgisayarınızda önümüzde değil ki bir şeyleri deneyerek bilgisayarın nasıl davrandığına bakalım.

Tahminde bulunursak kablolarla oynamanız sorunu çözdüyse PSU sıkıntısı olabilir. Ya da sistemi temizlik için açtığınızda kablolara değmiş yuvasını oynatmış olabilirsiniz. Zor bir ihtimal ama.

İlerleyen günlerde mavi ekranınız devam ederse sorun donanımsaldır dediğim gibi. Bir teknik servise göstermede fayda var. Çünkü ilk başta BIOS'a bile girmiyor dediniz. Bu çok ciddi bir mesele. BIOS bozuk ya da güncellemede yanlış BIOS yüklendi desek ortada bir BIOS güncelleştirme hikayesi de yok.

Dediğim gibi donmaların sebebi PSU olabilir evet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı