1660 Super sistem gün geçtikçe performans kaybı yaşıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Sebx

Yoctopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Asus dual 1660 süper
Anakart
ASUS PRİME H410M-E
İşlemci
İ5-10400F
Öncelikle merhabalar, sistemim çok eski değil sadece 8 9 aylık,

i5 10400F işlemci ve 1660 Super ASUS Dual ekran kartına sahibim, 16 GB 2x8 RAM bulunmakta.

Problemime gelecek olursak bilgisayar ilk geldiğinde harikaydı LoL'de 500-600'lere kadar CS'de 500 600'lere kadar FPS alıyordum, öncelikle belirteyim bilgisayara hiçbir şekilde format atmadım veya içini açmadım veya herhangi bir şey yapmadım sıcaklık değerleri de gayet normal taş çatlasın 55-60 dereceyi görüyor ekran kartı, BIOS'tan XMP açık MHz değerleri de normal.

Fakat süre geçtikçe bilgisayarımın performansında ciddi düşüşler göze çarpmaya başladı ve en son high ayarlarda CS'de 150-160 FPS normal ayarlarda ise 200-250 FPS alıyorum ve FPS droba maruz kalıyorum, LoL'de 500 FPS veren bilgisayar LoL'de 160 170 FPS üstüne çıkmıyor hele fighta girdiğimde bu FPS'ler 110-120'lere kadar çıkıyor.

Forum en aktif forum olarak gördüğüm için yeni üye oldum ve sizden yardımlarınızı bekliyorum, bu durumla karşılaşan veya fikir beyan edebilecek yardımsever arkadaşları yardım etmeye davet ediyorum, en azından problem ne olabilir?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
malwarebytes ile virüs taraması bir kaç kez yaptım fakat beni tatmin etmedi, sanırım free olduğu için baştan savma yapıyormuş gibi geldi çok detaylı kapsamlı tarama yapabileceğim bir program var mı?

Virüs taraması yapın, belki mining virüsü girmiş olabilir. İşe yaramazsa temiz bir kurulum ile Windows 10 yükleyin. Harddiske Bad sector taraması yapmayı da ihmal etmeyin.

Bu sıcaklıklar performans düşüşüne neden olmaz fakat 1 sene geçtiyse artık bir temizlik vakti gelmiştir. İçini aç, fan yapraklarına kadar güzelce kuru mikrofiber bez ile sil. İşlemci fanını da ışıkla kontrol et içerisi ne alemde, çok toz varsa sökülüp temizlenebilir ama durumu kötü değilse erteleyebilirsin.

Performans kaybına gelirsek Windows zamanla kolay sapıtan bir işletim sistemi. Ben en az 6 ayda bir format çektiğim için bunun derdiyle uğraşmıyorum, virüs taraması, kalıntılar da bir yere kadar. Diski tertemiz yapmak iyidir arada. Yedek depolaman varsa bir yap derim, format da diske zarar vermez merak etme. Bugün ortalama bir oyun indirip kurmak bile formattan 2-3 kat daha fazla dosya yazıyor diske.

Bu sıcaklıklar performans düşüşüne neden olmaz fakat 1 sene geçtiyse artık bir temizlik vakti gelmiştir. İçini aç, fan yapraklarına kadar güzelce kuru mikrofiber bez ile sil. İşlemci fanını da ışıkla kontrol et içerisi ne alemde, çok toz varsa sökülüp temizlenebilir ama durumu kötü değilse erteleyebilirsin.

Performans kaybına gelirsek Windows zamanla kolay sapıtan bir işletim sistemi. Ben en az 6 ayda bir format çektiğim için bunun derdiyle uğraşmıyorum, virüs taraması, kalıntılar da bir yere kadar. Diski tertemiz yapmak iyidir arada. Yedek depolaman varsa bir yap derim, format da diske zarar vermez merak etme. Bugün ortalama bir oyun indirip kurmak bile formattan 2-3 kat daha fazla dosya yazıyor diske.

Teşekkür ederim yorumun için peki tertemiz bi format atmam için ne yapmam gerekiyor biraz bahsedebilir misin? Formattan sonra yüklenecek sürücüleri nasıl yükleyim mesela

Teşekkür ederim yorumun için peki tertemiz bi format atmam için ne yapmam gerekiyor biraz bahsedebilir misin? Formattan sonra yüklenecek sürücüleri nasıl yükleyim mesela.

Önemli dosyalarını bir yere aktardıktan sonra Windows USB'si hazırlayıp (10-11 sitesinden sihirbazı inip sana yol gösteriyor) başlıyorsun. Sonrasını attığım dakikadan itibaren izleyebilirsin veya tüm videoyu izlersin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Temiz kurulum yaptım ,driverleri tertemiz kurdum fakat hala aynı lolde en basitinden 500 fps alan bilgisayar ejder keserken 130'lara kadar düşüyor , sıcaklık değerlerinde de bir problem yok gibi görünüyor, yardımcı olabilecek var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı