1660 Ti Gaming X 3500TL'ye değer mi?

Bütçe
3800
Elinizdeki kartı satıp stokları yenilenmesini ve güncel kartların çıkmasını bekleyin.

Sahibinden olmasaydı alın derdim ama pek güvenmiyorum bu siteye.

2500'e aldığımda pahalı diyordum ne diyeyim hayırlı işler iyi uykular türkiyem

Neden kimse anlamıyor ki? Benim elimdeki kartın değeri de arttı arkadaşlar. Elimdeki kartı ben 950 liraya aldım şu an mining olayları yüzünde 2.5-3 kat fiyatı arttı. Bu kadar fiyatı artmışken satıp üstüne az buçuk para ekleyip GTX 1660 Ti almak bence saçmalık değil. Ama yine de RTX2060 ya da RX5600 XT bekleyeceğim.

Neden kimse anlamıyor ki? Benim elimdeki kartın değeri de arttı arkadaşlar. Elimdeki kartı ben 950 liraya aldım şu an mining olayları yüzünde 2.5-3 kat fiyatı arttı. Bu kadar fiyatı artmışken satıp üstüne az buçuk para ekleyip GTX 1660 Ti almak bence saçmalık değil. Ama yine de RTX2060 ya da RX5600 XT bekleyeceğim.
Doğrusunu konuşmak gerekirse 1080p oyunculuk için RTX 2060 çok daha iyi olacaktır, RTX ve DLSS teknolojisinden faydalanacaksınız ve bu sayede 1660ti'dan daha uzun süre kullanabilme şansına sahip olabilirsiniz bu kartı (DLSS). Eğer imkanınız varsa RTX 2060'ı bekleyin.

2 ay önce o kartı 1500 TL'ye ancak satıp 2500 TL'ye sıfır 1660 Ti alıyordun. Şimdi ne oldu 3000/3500. Daha mı kötü? Hayır. Zannediyorlar ki Şubat veya Mart'ta fiyatlar düzelecek. AMD tarafında 6700 XT'den bile ses yok TSMC'nin üretim kapasitesi kendinden geçtiği için. Ryzen'lara silikon yetişmiyor diğer yandan. Nvidia tarafından bakıyorsak da Samsung'un gözüne bakıyorlar. 1 ay bekleyeceğiz ve 3000-3500 TL'lik 3060'lar önümüze gelecek, kripto piyasası çökecek. Aynen.

Son düzenleme:
Arkadaşlar piyasayı dönem dönem değerlendirmek yerine bekleme tavsiyesinde bulunuyor. Her geçen gün fiyatların artacağından bi' haberler herhalde. Madencilik sayesinde arkadaşın ekran kartı piyasası tavan yapmış durumdaysa satmak tabi ki yerini doldurabilirse yeni bir kart almak daha mantıklı. Şu piyasada GTX 1660Tİ kartlar için taban fiyat 3500 lira olmuş durumda. 4000-4500 RTX 2060' ın piyasası. Sonuçta adam bu fiyata ekran kartı alıp kazıklanacaksın demek doğru olmaz o zaman konu sahibi de 3000 liraya satarak kazıkcı oluyor. Kazıkcı tabirini kartın günümüzde ederi neyse o fiyatlandırmadan çok daha üst fiyatlar isteyenlerde denmelidir. Ayrıca ikinci el kartlarda hala piyasada yükseliş söz konusu. 3500 liraya bu kartı alamazsa hiçkimse fiyatlarının daha da artmayacağının garantisini veremez. O yüzden hemen almaya bak yeni kartını. Ben yaklaşık 3 hafta öncesinden en iyimser yazın eski halini alır diye düşünüyordum piyasanın ama Ethereum' un bu popülaritesi yıl sonuna kadar devam edecek diye düşünüyorum. RTX 3060 bekleyin diyen arkadaşlar ise geldiği gibi stokların bittiğini de görme ihtimalleri ve bu kartında karaborsaya düşeceğinin öngörüsünü yapması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı