1660 Ti için 2K monitör tavsiyesi

erdiozgor

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
1660 Ti ekran kartım ve i5 9400F işlemcim var. Ayrıca 2666 MHz 16 GB RAM'e sahibim. ASUS B365M-K anakarta sahibim. Şu an her türlü oyunu rahatça oynuyorum. Şu anki monitörüm Curved 144Hz 1ms özellikte. 2K monitöre geçmek istiyorum. Birkaç sorum var tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Oyunlarda beklentim 50-75 FPS arası yeterli.

1- 1080P çözünürlükten 1440P çözünürlüğe geçince çok fark var mı yani geçtiğime değer mi grafik olarak?
2- Kullandığım ekran kartım ve işlemcim 1440P'yi rahatça işletebilir mi?
3- 2K monitörde 100 FPS'leri asla göremeyeğimi biliyorum. Dolayısı ile 144Hz monitör almam şart mı? Yani 75Hz alsam 80 FPS veren bir oyun yine 75 mi olmuş olacak?
4- Bütçem var, yani 3000-3500 arası verebilirim. Önereceğiniz bir monitör var mı son olarak? Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız ekran kartı 1080P için iyi bir seçenek 2K'da ciddi performans düşüşü yaşarsınız şu an 1080P'de bile 7-8 GB VRAM kullanan oyunlar varken 2K'da bu değer daha da yukarılara çıkıyor görüntü kalitesi kısarsınız ayrıca FPS dede ciddi düşüşler olur 60FPS'i birçok oyunda alamayabilirsiniz bile Full ayarlarda bence 1080P 144Hz sizin için daha iyi bir seçenek.

RX 5600 XT veya GTX 2060 alsam yeteri olur mu 2K için?
1- Cok fark var neredeyse %77 daha fazla pixel.
2- 50-60 FPS verebilir sanirim tam emin degilim.
3-Almisken 144 al ileriye de yatirim olur.
4-TN seviyorsan buna bakabilirsin.
Kullandığınız ekran kartı 1080P için iyi bir seçenek 2K'da ciddi performans düşüşü yaşarsınız şu an 1080P'de bile 7-8 GB VRAM kullanan oyunlar varken 2K'da bu değer daha da yukarılara çıkıyor görüntü kalitesi kısarsınız ayrıca FPS dede ciddi düşüşler olur 60FPS'i birçok oyunda alamayabilirsiniz bile Full ayarlarda bence 1080P 144Hz sizin için daha iyi bir seçenek.
1660 ti bence de 2K için biraz zayıf kalır ama yinede 2K bir monitör alıp oyunları 1080P'de oynamaya devam edebilirsiniz.

Kesinlike 1440p monitör almanı öneririm, sorularına cevap vermek gerekirse ekran kartın ve işlemcin kötü değil, bu çözünürlükte yine yeterli fps alırsın. 100FPS'leri asla göremem demişsin ama R6, Cs:Go vb. bu tarz oyunlarda 100+ FPS alırsın rahatlıkla 1440p'de. Tabi AAA dediğimiz oyunlarda performans illaki düşecektir ki 60'ın altına kolay kolay düşemezsin. Ekstra olarak yüksek FPS almak istediğin oyunda çözünürlüğü 1080p yapabilirsin. Hz olarakta 144 alman mantıklı olacaktır, zaten şuan böyle bir monitör kullanıyormuşsun, bundan 60 veya 75'e geçmek hayal kırıklığı yaratır. Marka olarak önerim Asus ve Samsung öneririm, panel tipine kendi kullanımına göre karar verebilirsin.

Kesinlike 1440P monitör almanı öneririm, sorularına cevap vermek gerekirse ekran kartın ve işlemcin kötü değil, bu çözünürlükte yine yeterli FPS alırsın. 100FPS'leri asla göremem demişsin ama R6, CS:GO vb. bu tarz oyunlarda 100+ FPS alırsın rahatlıkla 1440P'de. Tabi aaa dediğimiz oyunlarda performans illaki düşecektir ki 60'ın altına kolay kolay düşemezsin. Ekstra olarak yüksek FPS almak istediğin oyunda çözünürlüğü 1080P yapabilirsin. HZ olarak da 144 alman mantıklı olacaktır, zaten şu an böyle bir monitör kullanıyormuşsun, bundan 60 veya 75'e geçmek hayal kırıklığı yaratır. Marka olarak önerim ASUS ve Samsung öneririm, panel tipine kendi kullanımına göre karar verebilirsin.

İnceleme videolarına Ultra'da minimum 35 FPS maksimum 75 olarak oyundan oyuna değişiyor.

Kesinlike 1440p monitör almanı öneririm, sorularına cevap vermek gerekirse ekran kartın ve işlemcin kötü değil, bu çözünürlükte yine yeterli fps alırsın. 100FPS'leri asla göremem demişsin ama R6, Cs:Go vb. bu tarz oyunlarda 100+ FPS alırsın rahatlıkla 1440p'de. Tabi AAA dediğimiz oyunlarda performans illaki düşecektir ki 60'ın altına kolay kolay düşemezsin. Ekstra olarak yüksek FPS almak istediğin oyunda çözünürlüğü 1080p yapabilirsin. Hz olarakta 144 alman mantıklı olacaktır, zaten şuan böyle bir monitör kullanıyormuşsun, bundan 60 veya 75'e geçmek hayal kırıklığı yaratır. Marka olarak önerim Asus ve Samsung öneririm, panel tipine kendi kullanımına göre karar verebilirsin.
60'ın altına çok rahat düşer 2K AAA oyunlarda. Ben GTX 1080'le bile düşüyorum. 2K al tabii ki ileriye dönük, ama her oyunu 2K en az 60 fps oynayacağım diye bir beklentiye girme bro.

60'ın altına çok rahat düşer 2K aaa oyunlarda. Ben GTX 1080'le bile düşüyorum. 2K al tabii ki ileriye dönük, ama her oyunu 2K en az 60 FPS oynayacağım diye bir beklentiye girme bro.

Dostum emin ol inceleme videolarında 60 FPS üzerinde çok nadir gördüm zaten. Özellikle hareketli sahnelerde 30’a kadar düştüğü görülüyor. Alırsam pişman olur muyum bilmiyorum.

Eğer daha üst bir ekran kartı alma gibi düşüncen varsa pişman olmazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı