bekirdeniz
Hectopat
Selamaleyküm. Ryzen5 3500x kulanıyorum. Özeliklerde 2009 da kalma sücü var Bir öneriniz varmı.3500X görür işiniz.
Selamaleyküm. Ryzen5 3500x kulanıyorum. Özeliklerde 2009 da kalma sücü var Bir öneriniz varmı.3500X görür işiniz.
3500X'in sürücü sorunu var sanırım? AMD'nin sitesine girince de indirilebilir bir sürücü görünmüyor. Hatta sürücü sayfasında 3500X direkt olarak bulunmuyor.Selamaleyküm. Ryzen5 3500x kulanıyorum. Özeliklerde 2009 da kalma sücü var Bir öneriniz varmı.
Selamaleyküm Nerde bulabilirim. ?3500X'in sürücü sorunu var sanırım? AMD'nin sitesine girince de indirilebilir bir sürücü görünmüyor. Hatta sürücü sayfasında 3500X direkt olarak bulunmuyor.
Merhaba. Şu an sistem toplamaktayım. Bir konuda tereddütte kaldım.
Şu an kafamda tamam olan parçalar:
-Gigabyte B450M anakart.
- G.Skill 16 GB(2x8) DDR4 3200 MHz CL16 RAM.
-Gigabyte GTX 1060 Ti Windforce 6 GB DDR6 192 Bit GPU.
HDD olarak kendi 1 TB'lık WD marka sabit diskimi, güç kaynağı olarak da 600W güçte 80Plus Bronze sertifikalı Xigmatek X-Calibre PSU'mu kullanacağım.
Önce Ryzen 2600 almayı düşünüyordum ve o yönde sipariş verdim fakat 3500X ve 3600'ü indirimde görünce iptal ettim ve ikisinden biri almayı düşünüyorum. Ekran kartının asıl gücünden daha az kayıp vermek adına böyle bir şey yapmaya karar verdim. Şu an 3500X ve 3600 arasında kararsız kaldım. 200 lira gibi bir fiyat farkı var iki işlemci arasında. İşlemci alınca OC yapmayı düşünmüyorum şahsen. PC'yi sadece oyun amaçlı kullanacağım 1080P oyunları High-Ultra ayarlarda 60 FPS üzeri oynamak yeterli benim için. Sadece emin olmak için soruyorum, sizce 3600'ü kesin olarak alınır mı yoksa 3500X'de işimi görür mü?
Evet hocam ya yanlış yazmışım 1660 Ti olacak. Aldığım yer İtopya.O ekran kartını neden aldığınızı sorabilir miyim? Fiyatı çok uygun bir fırsat falan mı çıktı?
Edit: Ayrıca 1060 ti diye bir ekran kartı var mı ki?
Maalesef ben de bilmiyorum.Selamaleyküm Nerde bulabilirim. ?
Evet hocam ya yanlış yazmışım 1660 Ti olacak. Aldığım yer İtopya.
Maalesef ben de bilmiyorum.
Ben yine de 1660 Ti alacağım OC yapmayı düşünmüyorum hem CPU'da hem GPU'da. Ufak ufak yükseltmeler yapacağım ileride. Öncelikle SSD, daha sonrasında HDD ve anakartı değiştireceğim.1660 Ti önermem 1660 Super ile çok az farkı var ufak bir OC ile 1660 ile aynı güce geliyor.
Ben yine de 1660 Ti alacağım OC yapmayı düşünmüyorum hem CPU'da hem GPU'da. Ufak ufak yükseltmeler yapacağım ileride. Öncelikle SSD, daha sonrasında HDD ve anakartı değiştireceğim.
Anakartı idareten bir model aldım ileride ASUS ya da MSI'ın Gaming modellerinden birine yükselteceğim o zaman OC'de düşünüyorum sıvı soğutma alıp.
Şimdilik 1080P, Ultra ayar, 60+ FPS yeterli. Fazla takıntım yok. Yeni oyunlar çıkar ve 1660 Ti ile 60- FPS alırsam Ultra'dan High ayarlara düşebilirim. Yaklaşık 1, 5 yıldır ekran kartsız bir PC kullanıyorum. OC yapılmış Pentium G3258 ve 8 GB RAM. Varın siz düşünün. Dahili grafik yongası ile düşük ayarlarda oyun oynamaktan Ultra ayarlarda akıcı oynamaya geçeceğim için bu yeni sistem ister RTX 2080 olsun ister GTX 1660 Ti, benim içim gökten inmiş bir nimet gibi.
5600 XT'nin çok güçlü olduğunu biliyorum hocam ama NVIDIA almak istiyorum yine de. Ama bütçemi doğru bildiniz ben yine bir araştırma yapacağım RX 5600 XT konusunda teşekkür ederim.Ekran kartı bütçeniz ortalama 2500 TL ise RX 5600 XT öneririm çok daha güçlüdür ve 1080P 100 FPS Ultra ayarda çoğu oyunu oynatabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.