1660 Ti için kasa ve işlemci önerisi

Vykwarus

Kilopat
Makaleler
1
Şu an elimde Gigabyte GTX 1660 Ti Aorus kart bulunmakta. Taşınabilir olsun diye mATX bir kasa istiyorum. Yurt ile ev arasında rahat rahat getir götür yapılabilmesi için. 2 konu içerisinde takıldım.
  • R5 2600 işlemci, rekabetçi oyunlarda (Rainbow Six vb.) en düşük ayarlarda besleyebilir mi?
  • Kasanın VGA desteğini bulamadım. Bazı sitelerde 360mm demesine karşın Cooler Master'ın kendi sitesinde belirtilmemiş.
Elimde şu an Samsung'un 1 TB QVO SSD'si var. Bütçeye bağlı olarak daha sonradan bir disk alabilirim.
Bütçem en fazla 4400 TL.

1576267786017.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1.Ryzen 2600 maksimum 1080P ayarlarda rahatlıkla 1660Tİ ekran kartını besleyebilir.

2.Evet ekran kartı rahatlıkla o kasaya sığacaktır.

Güzel seçim. Hayırlı olsun.

Hocam ileride Ram hız aşırtma yapmak istersen bence Asus anakart düşün şuanki bios güncellemesiyle 4400 mhz hıza kadar destekliyor artık b450 Asus lar tuf veya rog öneririm

Cooler Master Q300P kendi sitesin de GFX Maksimum 360mm olarak belirtmiş. Yani ekran kartında sorun çıkmaz. Ayrıca sistem gayet güzel belli ki araştırma yapılarak seçilmiş bileşenler. Seçtiğin anakart B450 arasında Tomahawk ile beraber önerilen bir ürün iyi VRM lere sahip başka anakart bakma bile. 2600 ile beraber 1660 ti güzel iş çıkarır. 2600 ile RTX 2060 da iyi olur. Hayırlı olsun şimdiden.

Q300P de güzel kasa ama ön paneli mesh olan bir model tercih ederdim özellikle küçük kasalarda soğutma performansına ciddi katkı yapacağını düşünüyorum. Kasa konusunu biraz daha araştır bakalım inceleme testlere falan bakıp soğutma açısından ciddi fark varsa görselden ziyade soğutmaya ağırlık vermek daha önemli yaz aylarında sıcaklarda daha serin çalışır sistem.

Örnek Aerocool QS240 Grafik kartı uzunluğu maks 320mm destekler.

Son düzenleme:
Hocam ileride Ram hız aşırtma yapmak istersen bence Asus anakart düşün şuanki bios güncellemesiyle 4400 mhz hıza kadar destekliyor artık b450 Asus lar tuf veya rog öneririm
TUF'un fiyatı daha yüksek, biraz bütçemi aşıyor. Evet daha güzel anakart.

Kasa güzel fakat ucuzluğundan ötürü bir tedirginlik yarattı açıkcası.

Kendimce mATX için en güzel kasa; CoolerMaster Mastercase Pro 3
Rog Strix ekran kartı ile kendim kullanıyorum çok güzel ve mATX olmasına rağmen çok geniş bir kasa. Hava akışı da güzel.
Linkteki web sitesi örnektir (kendim buradan almama rağmen) farklı web sitelerinden de inceleyiniz lütfen. Kafanıza yatarsa uygun fiyatla güvenilir satışı yapan herhangi bir yerden satın alabilirsiniz.

Ryzen 5 2600 1080P ve 1660ti için kesinlikle işinizi görecektir. F/P olarak amacınıza uygun bileşenler seçmişsiniz. Kasanın hava akışı nasıldır bilemiyorum, güzel kompakt bir sistem olmuş güle güle kullanın.

Kendimce mATX için en güzel kasa; CoolerMaster Mastercase Pro 3
Rog Strix ekran kartı ile kendim kullanıyorum çok güzel ve mATX olmasına rağmen çok geniş bir kasa. Hava akışı da güzel.
Linkteki web sitesi örnektir (kendim buradan almama rağmen) farklı web sitelerinden de inceleyiniz lütfen. Kafanıza yatarsa uygun fiyatla güvenilir satışı yapan herhangi bir yerden satın alabilirsiniz.

mATX olarak gerçekten güzelmiş. Seçenekler arasında bunu 1. sıraya yazarım :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı