Çözüldü 1660 TI MSİ Afterburner ile Undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Halit70

Decapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba, İNNO3D 1660Ti ekran kartım var tam kullanımda 76 dereceye geliyor, iyi denilebilir ancak ben en fazla 68 derece sıcaklığını geçmesini istemiyorum. Malum kasanın fan sesleri uçak motoru. MSİ afterburner arayüzünde CTRL+F yapın bakın diye bir konu gördüm ama nasıl olur, nasıl yapacağız?

Çözüm
Power limit'i temp. limitten bağımsızlaştırın hemen solundaki kırmızı tuşa basarak. Ardından Power limiti azaltın ve test edin her yüzde 5'lik dilimde. Undervolt'tan daha uzun ömürlü bir çözüm olacaktır.

Bazen power limiti direkt yüzde 50'ye alarak hiç fan çalıştırmadan pasif olarak soğutuyorum GTX1080'imi. 70 dereceyi geçmiyor.

Yine de söyleyeyim, kartınız isterse daha soğuk da çalışır fanların hızını arttırarak. Ama anlamsız. 76 derece gayet normal bir sıcaklık. Eğer 68 derece istiyorsanız fanlarınızı yüzde yüz hızda çalıştırabilirsiniz. Yepyeni kartta undervolt gibi uzun vadede ömrünü azaltacak girişimlerde bulunmanız gerekmez.

76 dereceden 68 dereceye düşmesi daha az ısı ürettiği anlamına da gelmez ayrıca, sadece ısıyı daha iyi dağıttığınız anlamına gelir. Odanız yine aynı hızda ısınacaktır.
Gücü 90'a düşürüp MSi afterburner'ın kendi ortalama ayar dediği hız aşırtma yaptım. Amacım sıcaklığı olabildiğine düşürürken yüksek verim almak.

Son olarak da bu resmi atıyorum. 20 dakikalık stress GPU testinde 71-72 derecede sabit kaldı. Curve yazan yere 114 Mhz lik bir artış otomatik olarak yapıldı. Vram kısmına da 104 mhz lik bir artışı manuel olarak yaptım. Yani hem hız aşırtma hem sıcaklık düşüşü oldu. İlgili yerleri de yuvarlak içine aldım belki bir kardeşimizin de işine yarar. Böylelikle 4 derece düşüş oldu. Fan %68 de otomatik olarak sabit kaldı. Hız aşırtma yapmadan power limit 84 yaparsam sıcaklık 68-69 da sabit kaldı. Bir daha uğraşmamak adına 5. profile kaydettim. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Siz OC yaptınız. CTRL+F'e basın MSI Afterburner'da, o şekilde yapın.
Evet amacım buydu hem overclock yaptım hemde sıcaklığı öncekinden aşağı düşürdüm. % 99 kullanımda 68 derece alıyorum daha 5 dk önce. Ayar son olarak şu şekilde. Yaptığım değişiklik yukarıdakilere göre bir şey değiştirdim 'Power limit' 80 yaptım.

Fan %67 de çalışıyor yükte. Sesi sevmiyorum kasadaki bütün RGB li fanları kırdım Akasa viper kullanıyorum. 3 pinli fanlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…