1660 Ti + Ryzen 5 2600 CS:GO düşük FPS

Alpex

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Crucial 2x8 3000mhz
SSD veya HDD modeli
Smsung 870evo 500gb
Ekran kartı
Msi 1660ti ventus xs oc
Anakart
Msi b450 m2 v2 pro
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhabalar sistemimde 2x8GB 3000MHz Dual channel RAM ve SSD bulunmaktadır. RDR 2 gibi ekran kartı öne çıkan oyunlarda sıkıntı yok fakat CS:GO gibi oyunlarda FPS'im bence düşük kalıyor. Bu videodaki haritada aynı ayarlarda ölçüm yaptığımda 250-260 civarı çıkıyor, adamın ki 330. ekran kartım vs. hepsi güncel. NVIDIA ayarlarım performansta. Başka bilmediğim veya yanlış yaptığım ayar mı var acaba?

Arkadaşın dediği gibi CS:GO gibi oyunlar işlemci odaklı oyunlardır. İşlemcinize göre FPS niz iyi görünüyor.

Keşke cevap yazmadan önce konuyu tam okusalar. Tamamen aynı donanımı ve aynı grafik ayarlarını kullanan birisi FPS testinde benden daha yüksek değerler alıyor diyor. Altına gelip ezbere cümleler yazıyorsunuz.
Videodaki kişi ile aynı değerleri alamama sebebin çok yüksek ihtimalle zaman içerisinde oyunun sistem gereksiniminin artmasıdır. Video 3 yıldan daha eski. Başka bir sebep video sahibinin işletim sistemiyle alakalı olabilir. Bazı insanlar işletim sistemindeki çoğu arka plan hizmetini deaktif ederek, gereksiz gördüğü ayarları kısarak kaynak kullanımını minimuma indiriyor. Böylece performans artışı az da olsa sağlanıyor. Kişisel düşüncem ilk söylediğim şeyin asıl sebep olduğu yönünde. Ayrıca geçen 3 yılda işletim sistemine gelen güncellemeler de donanımı daha fazla kullanacak özellikler eklediğinden FPS değerleri arasındaki fark normal. En basitinden sağ alttaki güncel hava durumu özelliği fazladan kaynak kullanımına bir örnektir.

Keşke cevap yazmadan önce konuyu tam okusalar. Tamamen aynı donanımı ve aynı grafik ayarlarını kullanan birisi FPS testinde benden daha yüksek değerler alıyor diyor. Altına gelip ezbere cümleler yazıyorsunuz.
Videodaki kişi ile aynı değerleri alamama sebebin çok yüksek ihtimalle zaman içerisinde oyunun sistem gereksiniminin artmasıdır. Video 3 yıldan daha eski. Başka bir sebep video sahibinin işletim sistemiyle alakalı olabilir. Bazı insanlar işletim sistemindeki çoğu arka plan hizmetini deaktif ederek, gereksiz gördüğü ayarları kısarak kaynak kullanımını minimuma indiriyor. Böylece performans artışı az da olsa sağlanıyor. Kişisel düşüncem ilk söylediğim şeyin asıl sebep olduğu yönünde. Ayrıca geçen 3 yılda işletim sistemine gelen güncellemeler de donanımı daha fazla kullanacak özellikler eklediğinden FPS değerleri arasındaki fark normal. En basitinden sağ alttaki güncel hava durumu özelliği fazladan kaynak kullanımına bir örnektir.

Bence senin şu yazdığın bizim yazdıklarımızdan çok daha boş argümanlar. Oyunun sistem gereksinimleri değişmiştir ne demek ya :) nasıl bir bakış açısı bu? Oyun 2012 yılından beri sabit sistem gereksinimlerini istiyor. Oyuna bir optimizasyon güncellemesi geleceksede bu FPS artışı sağlar düşüşü sağlamaz. Adamın videoda attığı kişi çoğu yerde 250'lerinde altında FPS görüyor. CS:GO'da bulunduğun konuma göre FPS 400leride görür 250leride görür 200leride görür. Tekrar tekrar söylüyorum o işlemci yıllar yıllar önce de ortalama 220-270 arası FPS aldırıyordu şimdi de aynı FPS değerlerini aldırıyor. Can sıkılacak bir konu yoktur.

1651110009486.png

Tek videodanda yola çıkmamanı öneririm. Gördüğün gibi aynı işlemciye sahip diğer bir arkadaş 200 FPS'lere kadar düşüyor FPS'i.

Dediğiniz şey bizim söylediklerimizle aynı yola çıkıyor, ayrıca yeni güncellemeler o donanımı düşürmez. Aksine yükseğe çıkarır bunu da eklemek istedim. Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın. Dediğiniz bizim söylediklerimiz ile aynı ama lafı dolandırıp asılsız şeyler söylüyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı