1660 Ti sistem görüntü gelmemesi ve bip sesi sorunu

Aybo59

Centipat
CPU: i5 9600K 9TH.
Graphics Card: MSI GeForce GTX 1660 Ti.
Motherboard: MSI MAG Z390M Mortar.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 16 GB 3000 MHz.
SSD: Toshiba OCZ 240 Gb/Wd Green 120 GB.
Cooler: Corsair Hydro H45.
Power Supply: Xigmatek X-Calibre 600W 80 Plus.
Case: Rampage carisma mesh.
Monitör: ASUS VG248QE 24 inch 144 Hz 1 ms.

Merhaba arkadaşlar akşam oyunumu oynuyordum gece 4 gibi yattım normalde monitörün güç düğmesini hiç kapatmıyordum dün akşam unutup kapattım. Unutunca bazen görüntü gelmiyor anlamadım kafayı yiyor, bazı arkadaşlar uyku moduna falan alıyor diyordu. Ondan sonra sabah kalktım PC'yi açtım uzun 3 kere bip sesi falan geldi ve PC'ye görüntü gelmedi. Ben de fişi çektim taktım sonra monitörden hiç ışık gelmiyordu. PC çalıştığında bile daha sonra kasayı açtım 2 RAM'den 1'ini çıkarıp taktım. Fakat RAM'ler sapa sağlamdı. PC'de 5 6 aylık daha ve sonra fişi takınca ışıkta yerine geldi. PC'de sorun düzeldi. Sizce bu neden olabilir? Donanımsal bir arıza mı var? Olsa idi açılır mıydı? Yoksa monitörün güç düğmesini kapattım diye mi oldu acaba? Teşekkürler.

Monitörün güç düğmesini kapattın diye böyle bir sorun olmamıştır. Bilgisayarın büyük ihtimal kendini uyku moduna alıyor böyle olduğunda kasadaki RGB LED'ler ve fanlar da söner entera basarak açılış vermez, tekrar kasanın Power düğmesine basman gerekir. Şu an bilgisayarın açılıyor herhangi bir sorun vermiyorsa donanımsal arıza yok gibi görünüyor. Tekrar aynı sorunla karşılaşırsan güç kaynağın veya bilgisayarı bağladığın prizlerle alakalı bir durum olabilir. Monitöre hiç ışık gelmedi demişsin.

Kabloların hepsini yeni değiştirdim donanımsal arıza olacağına sanmıyorum. Uyku moduna falan aldı herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…