1660 Ti sistemde GPU kullanımı MSI Afterburner kurulumu sonrası düştü

BerkeYldrm

Kilopat
Daha fazla  
1660 Ti i5 9300H 16 GB DDR4 bir laptopa sahibim.
Oynadığım oyunlarda daha güçsüz sisteme sahip arkadaşlarımdan daha düşük FPS'ler alıyorum.
MSI Afterburner kurduktan sonra çoğu oyunda ekran kartıma çok yük binmediğini, kullanımın LoL'de %15 %12'lerde kaldığını, Rust oynarken ise %75 %50 arası dolaştığını gördüm. Bunun sebebini merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner sonrası ekran kartı kullanımın düşmemiştir. Sen MSI Afterburner kurduktan sonra bazı oyunlarda ekran kartına az yük bindiğini fark etmişsindir. Ekran kartı kullanımı hee oyunda değişiklik gösterebilir. Mesela LoL, Valorant ve CS gibi oyunlarda daha düşük olabilirken yüksek grafik isteyen oyunlarda daha yüksek olur.

Tabii gerçekten bir sorunun da olabilir. Ekran kartı sürücün güncel değilse onu bir güncelle.

Zaten demek istediğim sonrasında düştüğü değil sorunun düşük olması 1660 Ti ekran kartına sahibim fakat LoL'de 80 FPS ile oynuyorum ekran kartı kullanımım %15 ve zaman zaman takılmalar da oluyor tabii ki %95 yükte çalışmasını gerektirecek bir durum yok ekran kartım güncel güç ayarlarımın hepsi en üstte yine de bu sorun devam ediyor tek beklentim oyun akıcılığımı etkilemeyecek kadar ekran kartı kullanımımın artması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…