Çözüldü 1660 Ti sistemde Windows 10 donma ve tepkisizlik problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seiko256

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
8 gb dual channel
SSD veya HDD modeli
Samsung 850 evo (sistem) 256 gb ssd ve 1 tb hdd.
Ekran kartı
1660 Ti MSI
Anakart
z87-g43 msi
İşlemci
i5-4670k
Merhaba. Windows 10 lisanslı kullanıyorum. Geçen hafta donma başladı. Chrome'dayken bir anda donuyor. Kapanmıyor pencere. Sonra örneğin Steam'i açıyorum o da donuyor. Görev Yöneticisi'ni açıyorum o da donuyor. Bazen ekranların ortaları gelmeyip sadece üst çubukları geliyor o da donuyor (Chrome bembeyaz oluyor sadece üstte kapatma ve küçültme çubuğu kalıyor). CTRL + alt + delete ekranından restarta basıyorum restart ekranı geliyor ama donuyor. Sol alttaki Windows simgesinden kapat ya da restart diyorum tepki almıyor.

Ama Dota2 oynayabiliyorum ve oynarken donmuyor. Rocket League için de aynı şekilde sorunsuz devam ediyor.
RAM testi yaptım Windows'un kendi uygulamasından sorun çıkmadı. RAM'lerde bip sesi yok.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

80+ Gold Cooler Master 750 j/s .

Microsoft kaynaklı/güncellemelerden kaynaklanıyor olabilir.
Bu aralar oldukça sık güncelleme kaynaklı sorunlar çıkmaya başladı.
Format atarsanız 11 e geçiş yapın. Lisansınız W11 için de geçerli.

Format atmak istemiyorsanız sistem hatalarını düzeltmek/onarmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.
Komut istemine girin ve aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın veya yazın.
Slashlardan önce bir boşluk var.
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
Enter
İşlemlerin bitmesini bekleyin.
Komut istemine tekrar girin
sfc /scannow
İşlemler bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Windows update'ye girin ve var ise güncellemeleri yapın.

Maalesef düzelmedi.

Aygıt Yöneticisi görüntü bağdaştırıcısından görsel yollar mısın?
Chorome için donanım hızlandırma açık ise kapalı, kapalı ise açık şekilde test et.

Size bu görüntüyü alacakken önce Windows'un arama kısmı dondu. Sonra Chrome dondu. Chrome'u kapattım. Takılmalar geçmedi Chrome'u açmaya bastım, açılmadı ve o esnada saatin yanındaki küçük uygulama menüsü dondu ve gecikmeli çalıştı. Daha sonra PC dondu ve tuştan kapatmak zorunda kaldım.

Aygıt Yöneticisi'nden tam olarak hangi sekmenin fotoğrafını atmam gerekiyor?
Dediğiniz ayarı bulamadım, arama kısmına yazınca da çıkmıyor Chrome ayarlar kısmında.

Çıkmaması mümkün değil, aygıt yöneticisi > görüntü bağdaştırıcısı kısmından görsel atacaksın.
Disk testleri'de yap.

Testleri yarın yapıp atacağım.

Tamamdır, oyunlar ve Windows hangi diske kurulu onları'da belirt.

Sitede sunucu hatası aldığım için yükleyemedim. Bu şekilde paylaşıyorum.

Windows SSD'ye kurulu. Oyunlar da HDD'de.
Son olarak, PC oturumu kapat komutu verince sonsuza kadar dönüyor. Sorun devam etmekte. Chrome ile alakası yok sanırım.

Razer Cortex'i kaldırınca sorun çözüldü.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…