Çözüldü 1660 Ti’dan 5600 XT’ye geçilir mi?

• Konuyu başlatan Crazys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.130
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crazys

Kilopat
Makaleler
2
Merhabalar. Elimde MSI GTX 1660 Ti Armor modeli var. Satıp 5600 XT’ye geçmeyi düşünüyorum ancak sürücü problemleri çok kafamı karıştırıyor. Sizce geçmeli miyim?

Çözüm
Olacağını zannetmiyorum. Vega 64 kullanıyorum ve 20.2.2 sürücüsünü kullanıyorum. Bu sürücü ile sorunların tamamen kalktığını düşünüyorum. Hepsini denedim ve hiçbir hata almadım. Ancak dediğim gibi 5600 XT'ye geçmeniz pek etki etmeyecek. Gereksiz bir değişim olur. Madem bütçeniz yok. Eğer güç kaynağınız yeterli ise, Vega 64 falan almanızı öneririm. UV ve OC ile performansı RTX 2070'e yaklaşıyor.
Neden AMD'ye hiç bulaşmasın? Kötü değil ki? Son zamanlarda zaten yazılıma önem vermeye başladılar. Ayrıca şu anda AMD ekran kartı kullanıp, 20.2.2 sürücüsünü denediniz mi? Lütfen direkt AMD'ye lafı atmayın. Ancak evet dediğiniz gibi ekran kartı iyi ve 5600 XT'ye geçmesi mantıklı olmaz. Konu sahibi 5700 bulursam alacağım yazdı. Yani aradaki fark gözle görülür derece artacaktır.
Bu benim fikrim oyunun ortasında saçma bi hata ile karşılaşmak istemiyorum bu yüzden en az 2 yıl AMD'ye hiç bulaşmam.

Bu benim fikrim oyunun ortasında saçma bi hata ile karşılaşmak istemiyorum bu yüzden en az 2 yıl AMD'ye hiç bulaşmam.
Söylediğiniz sorun eski sürücülerde bazı kişilere oluyordu. Ancak şu anda öyle bir şey söz konusu değil. AMD fanboyu değilim, sakın beni yanlış anlamayın. Ancak AMD kullanıyorum ve memnunum. Zamanında Nvidia'dan çok çektim :) AMD'de yavaş yavaş ilerliyor, stabil hale gelince Nvidia'yı çok iyi enseleyecek bundan eminim :)

Söylediğiniz sorun eski sürücülerde bazı kişilere oluyordu. Ancak şu anda öyle bir şey söz konusu değil. AMD fanboyu değilim, sakın beni yanlış anlamayın. Ancak AMD kullanıyorum ve memnunum. Zamanında Nvidia'dan çok çektim :) AMD'de yavaş yavaş ilerliyor, stabil hale gelince Nvidia'yı çok iyi enseleyecek bundan eminim :)

Sürücü sorunlarının çözüleceğini düşünüyorum. RX 500 serisi çıktığında da bu olmuştu. Zaman içinde RX 580'in performansı ciddi ölçüde artmıştı ama AMD artık kart çıkmadan sürücüleri hazır hale getirse daha iyi olacak. AMD kullanan biri olarak bence yanlış yapıyorlar. Piyasaya erken çıkarmak için acele ediyorlar sonra sorunların düzelmesi için aylarca sürücü güncellemesi bekliyorsunuz. Böyle iş yapılmaz, önce sürücüsünü stabil hale getirirsin sonra ürünü piyasaya sürersin.

Fanboy değilim hem AMD, hem Intel kullandım. O gün hangisi mantıklıysa onu alırım. Doğruya doğru, bu yazılım sorunları hoş değil. Piyasaya çıkmadan, sürücülerin stabil çalışması şart, çünkü sadece donanıma para vermiyoruz, onun doğru ve sorunsuz çalışması için de para veriyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı