1660S Apex Legends'ta OC yüzünden crash

GTX 1660 Super Gaming X model kartı kullanıyorum. Core clock +200 Memory 1000 en fazla gördüğüm derece 64 60'a kadar kart fan açmıyor. Saygılar.
Dediğim gibi Apex'te değerler saçma yükseliyor. RDR2'de en fazla 69 derece gören kartım (ki mining yaparken 54 geçmiyor) Apex oynarken sanırım tüm komponentler ısınıyor kasa içerisindeki 74 derecelere kadar çıkıyor.
GTX 1650 super kullanıyorum. Haliyle kartımı OC yaparak kullanmak istedim, GPU Tweak 2 yazılımını kullandım oyunlarda crash aldım. MSI Afterburner kullandım yine crash aldım. Daha sonra Nvidia nın kendi OC yazılımının Gforce Experience programının içinde olduğunu farkettim. Hem en doğru OC ayarlarını yapıyor hem de sıfır sorunla kartını maksimum verimle kullanabilyorsun.

Şimdi birincisi Afterburner ı Revo uninstaller yada C cleaner ile temiz bir şekilde sil.

Bilgisayarı yeniden başlatıp Gforce Experience i aç. (Yüklü değilse yüklemen gerekiyor tabi)

Sürücün güncel değilse güncelle.

Gforce Experience i açtığında sağ üstteki ayar simgesini tıkla, çıkan ekranda kapalı olan 'Oyun İçi Yer Paylaşımı' nı aç.

ALT +Z tuşlarına bas.

Çıkan tam ekran arayüzde performansı tıkla.

Evet.. Çıkan arayüzde 'Performans Ayarı' altında 'Otomatik İnce Ayarı Etkinleştir' i göreceksin. Bunu seçtiğinde çıkacak olan onay kutucuğunu onayladığında kartın bizatihi kendi üreticisi olan Nvidia 5-10 dk süresince sistemin ile ekran kartının birlikte en uyumlu ve performans maksimizasyonu en yüksek olacak şekilde ayarları (memory clock, core clock, sıcaklık vs) küçük küçük yükselte yükselte deneye deneye bulup uygulayacak.

Bu şekilde sorun yaşamaz hata almazsın.
Deniyeceğim teşekkürler.
 
Yanlış bilgi falan vermiyorum, AMD ve NVIDIA VRAM hızları farklı gözüküyor çünkü NVIDIA'nın asıl Clock'unu görmek için 4'e bölmek gerekiyor. Yani 250 MHz artıyor.

Evet, haklısınız. MSI Afterburner ile karıştırdım AMD'yi, kusura bakmayın.
 

Geri
Yukarı