1660S ile i3 8100 darboğaz yapar mı?

1660, i3 9100F için 1080p'de üst sınır diye düşünüyorum. Daha üstü çok fazla darboğaz yapacaktır. Önerim fiyatına performans olmasından dolayı 1650 Super almanızdır.

Direk borsa gibi de inişli çıkışlı.

Maalesef öyle darboğazı ya ekran kartına downclock yapılacak ya da işlemciye overclock yapılacak ikisinden biri ama overclock olur mu işlemci tartışılır k ibaresi ve Z serisi vardı galiba şart olarak.

Başlıkta belirttiğim gibi sizce yapar mı? Yaparsa ne kadar yapar? Aşırı performans kaybı yaşar mıyım?
Yüzde 20-30 darboğaz yapacaktır. Tabi oyundan oyuna değer değişebilir. Hatta bazı oyunlarda darboğaz bile olmaz. İdarelik kullanılabilir ama hep böyle kullanılmasını tavsiye etmem.
Aynen bakın R5 2600 ile de yüzde 20 darboğaz varmış. İ3 8100>R5 2600 yani. Eminim çok doğru değerlerdir

Bu site forumda yasaklı mı acaba ? Değilse de yasaklatalım

i3 8100'ün performans eş değeri olan i5 7500 ile RX 580 dengi GTX 1060 6 GB ile 1080p ultra ayarlarda şu ana kadar oynadığım hiçbir oyunda (BF V/1 dahil) darboğazla karşılaşmadım. 1660S ile de tahminim ufak miktarlarda verim kaybı olabilir, ama oynanmayacak derecede fazla rahatsızlık vereceğini sanmıyorum. Özellikle de 1080p yüksek ayar bandı önceliğiniz olacaksa genel olarak pişman etmeyeceğinden eminim. Hatta buna benzer bir kombini forumda @imnotagamer kullanıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam hemen hemen her oyundan da tatmin edici yüksek değerler alabiliyordu.
Normalde o işlemci için maksimum 1650S/RX 5500XT gibi kartlar önerebilirdim ancak yeni işlemci + anakart için bütçeniz şu an için müsait değilse yine de şimdilik 1660S alabilirsiniz diyorum, daha sonrasında en azından elinizde güçlü bir kart olur.

Arkadaşlar grafik ayarlarını yüksek tutup 60 FPS sabitlenirse faydası olur mu? Genelde testleri bu şekilde yapmışlar.

Arkadaşlar grafik ayarlarını yüksek tutup 60 FPS sabitlenirse faydası olur mu? Genelde testleri bu şekilde yapmışlar.

Abartılacak düzeyde aşırı bir darboğaz olacağını sanmıyorum, çoğu oyundan 60 FPS üstü rahatlıkla alınabilir, işlemci i3-7100 falan değil dikkatlerini çekeyim. 4/4 standartı şu an için çoğu oyunda halen yeterli ancak bu kartla da hiç sorun yaşanmaz demiyorum, ufak kayıplarla tatmin edici performans yakalanabilir. Sonrasında işlemci + anakart değişimi ile eksik kalan kısım kompanse edilebilir. Özellikle de 144 Hz+ bir monitör varsa.

Başlıkta belirttiğim gibi sizce yapar mı? Yaparsa ne kadar yapar? Aşırı performans kaybı yaşar mıyım?
i3-8100 ile 1070 kullanıyorum. GTA'da az da olsa darboğaz oluyor. Onun dışında oynadığım hiçbir oyunda sorun yaşamadım. @Jonathan North arkadaşın dediği gibi, 1660S al, ileride tekrar ekran kartı almak zorunda kalmazsın. Bu ikili seni üzmez.

Aslında 9400F alabilirim ama 10.nesil i5'leri bekleyip almak istiyorum 10.nesilide destekleyebilirmiş Intel H310 var şu an anakart desteklemese de anakartta alırım i3 8100 1660S idarelik olacak.

Aslında 9400F alabilirim ama 10.nesil i5'leri bekleyip almak istiyorum 10.nesilide destekleyebilirmiş Intel H310 var şu an anakart desteklemese de anakartta alırım i3 8100 1660S idarelik olacak.
Öyle bir niyetiniz varsa işlemci ve anakartı referanslı ilanlardan 2. el bakmanızı öneririm. Sıfır almanızı önermem pek. Şu an bazı yerlerde 10. nesil satılıyor ama anakartlar uçuk biraz. 2. el H310M ve i3-8100 ikilisi sizi idare eder, satarken de zarar etmezsiniz.
Özür dilerim. Sisteminiz varmış zaten. Sadece ekran kartı ile devam edin şimdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…