Direk borsa gibi de inişli çıkışlı.
Yüzde 20-30 darboğaz yapacaktır. Tabi oyundan oyuna değer değişebilir. Hatta bazı oyunlarda darboğaz bile olmaz. İdarelik kullanılabilir ama hep böyle kullanılmasını tavsiye etmem.Başlıkta belirttiğim gibi sizce yapar mı? Yaparsa ne kadar yapar? Aşırı performans kaybı yaşar mıyım?
Hocam yapmayın %30 öldürdünüz iyice.
Bakabilirsiniz hocam göze alınmayacak bir değer yok.GTX 1660 Ti Ultra kalite kalite ayarlarında kriterler ile i3-8100 - GPUCheck Turkey / Türkiye
49 oyunlarında Ultra kalite ayarlarında GTX 1660 Ti ve i3-8100 ' 49 ve 1080p, 1440p ve 4K'da kıyaslama yapıyoruz. Özellikler, fiyat, güç, sıcaklık ve CPU darboğazlarını gözden geçirin.www.gpucheck.com
Arkadaşlar grafik ayarlarını yüksek tutup 60 FPS sabitlenirse faydası olur mu? Genelde testleri bu şekilde yapmışlar.
i3 8100'ün performans eş değeri olan i5 7500 ile RX 580 dengi GTX 1060 6 GB ile 1080p ultra ayarlarda şu ana kadar oynadığım hiçbir oyunda (BF V/1 dahil) darboğazla karşılaşmadım. 1660S ile de tahminim ufak miktarlarda verim kaybı olabilir, ama oynanmayacak derecede fazla rahatsızlık vereceğini sanmıyorum. Özellikle de 1080p yüksek ayar bandı önceliğiniz olacaksa genel olarak pişman etmeyeceğinden eminim. Hatta buna benzer bir kombini forumda @imnotagamer kullanıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam hemen hemen her oyundan da tatmin edici yüksek değerler alabiliyordu.
Normalde o işlemci için maksimum 1650S/RX 5500XT gibi kartlar önerebilirdim ancak yeni işlemci + anakart için bütçeniz şu an için müsait değilse yine de şimdilik 1660S alabilirsiniz diyorum, daha sonrasında en azından elinizde güçlü bir kart olur.
i3-8100 ile 1070 kullanıyorum. GTA'da az da olsa darboğaz oluyor. Onun dışında oynadığım hiçbir oyunda sorun yaşamadım. @Jonathan North arkadaşın dediği gibi, 1660S al, ileride tekrar ekran kartı almak zorunda kalmazsın. Bu ikili seni üzmez.Başlıkta belirttiğim gibi sizce yapar mı? Yaparsa ne kadar yapar? Aşırı performans kaybı yaşar mıyım?
i3-8100 ile 1070 kullanıyorum. GTA'da az da olsa darboğaz oluyor. Onun dışında oynadığım hiçbir oyunda sorun yaşamadım. @Jonathan North arkadaşın dediği gibi, 1660S al, ileride tekrar ekran kartı almak zorunda kalmazsın. Bu ikili seni üzmez.
Aslında 9400F alabilirim ama 10.nesil i5'leri bekleyip almak istiyorum 10.nesilide destekleyebilirmiş Intel H310 var şu an anakart desteklemese de anakartta alırım i3 8100 1660S idarelik olacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.