1660S Sistem CS:GO'da FPS düşüşü

ayazcag

Hectopat
Daha fazla  
Gençler FPS düşmesi hakkında defalarca konu açtım ve hiçbiri çözülmedi. Son olarak CS:GO FPS düşmesi konusu açıp daha da açmayı düşünmüyorum. Benim sistemim fena bir sistem değil ortalamanın üzerinde bir sistem fakat CS:GO'da 100 FPS'lere kadar düşmesi normal değil. 800 FPS değerlerini bile gördüğüm olmuştur ki normalde kısıtlamadan 400-500 FPS ile oynardım. Şimdi çok fazla FPS düşmesi yiyorum, 400'den 150'lere kadar düşüyor. Her oyunda böyle sadece CS için değil. Ekran kartı sürümüm: 472.12 strest testte sıcaklık değerleri işlemci %76 ekran kartı %45'di. Hard disk vs SSD sağlık durumu iyi %96 ve bad sector yok. Sorun nerede olabilir? İnternette salak saçma işlemci perfonmnsı arttırma videoları izleyip işlemcimin verebileceği performansın üstüne çıkmasını istemiyorum. Geçmişte böyle bir olay başıma gelmişti ve işlemcim yanmıştı. Ben işlemcim ve ekran kartım kaç FPS verebiliyorsa o değerleri almak istiyorum. Ne eksik ne fazla. Şu drop sorununu nasıl çözebilirim? Oyunları oynanmaz hale getiriyor. Adam vuramıyorum.

Sistem özelliklerim:
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1660 Super 6 GB.
  • İşlemci: Intel i5 10400 2.90 GHz.
  • Anakart: B460M Pro.
  • 2x8 Crucial RAM.
  • 240 GB SSD ve 2 TB HDD (Crucial marka diskler.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit format atıp temiz kurulum yapacaksın sonra girip oyuna bakacaksın değerler yine böyleyse sorun yok demektir fakat değerler yüksekse yani olması gerektiği gibi ise yazılımsal bir problem var demektir.

Oyun içindeyken alt+r yapıp değerleri ekran görüntüsü olarak atın. Eğer çok saçma istatistikler varsa oyun içindeyken Görev Yöneticisi'nden hangi program neyi kullanıyor buraya ekran görüntüsü atın.
Not: 1660S'de sıkıntı olabilir benim arkadaşlarımda da aynı ekran kartı var yaşıyorlardı ama grafiklerini yükselttiklerinde CS:GO'da düzelmişti.

Çok basit format atıp temiz kurulum yapacaksın sonra girip oyuna bakacaksın değerler yine böyleyse sorun yok demektir fakat değerler yüksekse yani olması gerektiği gibi ise yazılımsal bir problem var demektir.
2 Kez format attım 30 fps cıvarı arttı drop hiçbirzaman düzelmedi.
Ayarları lowda ve 1024x768 çözünürlükte oynuyorum. Acaba çözünürlük darboğaz mı yapıyor? Birçok profesyonel oyuncuda öyle kullanıyor niye onlarda darboğaz yapmıyor peki?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı