1660S sistemde PES 2021 dalgalı CPU ve GPU kullanımı

İşlemcim: R5 3600 (stok hız) ekran kartı: GTX1660 Super, RAM: 8 GB oyunu Ultra ayarlarda çok rahat 100 FPS üzeri oynuyorum. Sorun şu: V-Sync kapalı iken ekran kartı kullanımı: 95-100 yani gayet normal işlemci kullanımı: 80'lere çıkıyor. Bbayağı fazla bir değer v-Sync'i kapatınca işlemci kullanımı 30'lara düşüyor. İyi bir değer bence ekran kartı kullanımı ise: 50-60 geziyor. Sizce ekran kartı kullanımımın az olmasında bir sorun var mı? Çünkü FPS'de bir düşüş veya bir kasma donma yaşamadım. FPS'im 75'e sabitlendi V-Sync açtığım için.

Yardım ederseniz çok sevinirim.

Normal. Belirli bir FPS ayarlandıysa daha az güç harcanacak. CPU’ya bekle diyor yani. Ayarlanmadıysa CPU ve GPU’nun verebildiği kadar FPS alıyorsun.

Hocam bir de şöyle bir sorunum oldu V-Sync'i açınca 75 FPS'e sabitledi ve sizin dediğiniz gibi yeterli güçte kullanmasını sağladı ama sorun şu. MSI Afterburner'de işlemci kullanımı 20-30 yazıyor ama alta çekip görev yöneticisini açınca %70 kullanıyor yazıyor Pes 2020.bu sorunu nasıl çözerim yüksek işlemci kullanımını.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı