16GB DDR4 RAM 32GB'ye çıkarılmalı mı?

Arkadaşlar, çok kötü bir ikilemde kaldım. Bende 2x8 3200Hz DDR4 RAM var, bunu 32 yapmayı düşünüyorum ama alacağım 2x8 RAM'ler 5.5k civarı. Ancak ben yaklaşık 2 sene sonra (1 de, 3 de de olabilir) daha üst seviye bir sisteme geçeceğim. Yani demek istediğim, 2 sene 16 RAM ile idare mi etmeliyim yoksa 32'ye çıkarayım mı? 5.5 baya' fazla geliyor, pişman olur muyum, yükseltmeye değer mi? (AAA oyunları da oynuyorum baya.)
Sadece cevap istiyorsan çıkarma derim. Vereceğin paraya değer verdiğini göz önüne alırsak 1 sene sabret belki olurda şu ram fiyatlarındaki şişme azalır yada düşer. İyice sabırsızlanırsan o zaman alırsın. Ha fiyatlar aynı kaldı ve sen yine bu düşüncede olduğun senaryoda söylediğin ortalama 2 yıllık sürecin yarısı bitmiş oluyor. 1 sene daha dişini sıkar yeni sisteme harcarsın paranı.

Sadece cevap istiyorsan çıkarma derim. Vereceğin paraya değer verdiğini göz önüne alırsak 1 sene sabret belki olurda şu RAM fiyatlarındaki şişme azalır ya da düşer. İyice sabırsızlanırsan o zaman alırsın. Ha fiyatlar aynı kaldı ve sen yine bu düşüncede olduğun senaryoda söylediğin ortalama 2 yıllık sürecin yarısı bitmiş oluyor. 1 sene daha dişini sıkar yeni sisteme harcarsın paranı.

Ben tahminime göre şu an tanesi 8 GB olan RAM'ler 5000 TL civarı ya 1-2 yıla 9-10 civarı alırız gibi geliyor.

Anakartın hangi model.
ASUS TUF GAMING B660M-E D4

Dostum, ekran kartının ve işlemcinin ne olduğunu öğrenirsem en doğru cevabı verebilirim. 2K ekrana sahip olman, 2K oyun oynayabileceğin anlamına gelmez. 580 ile 4K video bile izleyebilirsin, konu bu değil. Yani, eğer elinde 2K ultra ayarlarda oyun oynayabilecek bir sistem varsa, mevcut RAM’lerinin tam modelini bul ve ikinci el al.
ben açılamada yazıyo saniyodum ondan hiç yazmadım onları pardon, 3070, 12400f

Dostum, ekran kartının ve işlemcinin ne olduğunu öğrenirsem en doğru cevabı verebilirim. 2K ekrana sahip olman, 2K oyun oynayabileceğin anlamına gelmez. 580 ile 4K video bile izleyebilirsin, konu bu değil. Yani, eğer elinde 2K ultra ayarlarda oyun oynayabilecek bir sistem varsa, mevcut RAM’lerinin tam modelini bul ve ikinci el al.
ya knk yazıomus işte aa :DD

ASUS TUF GAMING B660M-E D4

ben açılamada yazıyo saniyodum ondan hiç yazmadım onları pardon, 3070, 12400f

ya knk yazıomus işte aa :DD
Yazmıyor olabilir ama 3070’in 2K çözünürlükte gayet iyi performans verdiğini biliyorum. 32 GB RAM’e ihtiyacın yok; yine de almak istersen, daha önce söylediğim gibi elindeki RAM’lerin tam modelini bulup Sahibinden’de aynı modeli arayabilirsin. Böylece daha ucuza alma şansın olur, yani çok da şart değil.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-12-17 021355.png
    Screenshot 2025-12-17 021355.png
    66,4 KB · Görüntüleme: 9
Oyununa göre değişir. Bugün Stalker 2 oynuyorum 20 GB RAM harcıyor. Escape from Tarkov oynuyorum 29.5GB RAM kullanıyor bu arada 2 oyunda sorunsuz çalışıyor 1080p de bu halde. Düşün yani. Oynadığın oyunlar belirliyor. Sıfır değil de 2. elde alabilirsin RAM. 16 artık yetersiz.

Bu konuda tam emin değilim ancak performans testlerinde görüyorum. Ekran kartı VRAM'i yetmeyince RAM'den daha çok kullanıyor oyun. 3070 8 GB 2k için giriş seviye kalıyor. Belki 16 GB bir ekran kartı kullansanız 16 GB RAM size yetebilir. Şu anda RAM fiyatları uçtu. Çok önemli bir konu olmadığı sürece SSD, RAM alınmaz bu devirde. 3070'i satın daha yüksek VRAM'e sahip bir modele geçin. Muhtemelen daha çok performans elde edersiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı