16GB'lık USB Belleğin içinde 320GB'lık Dosya

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Bu sorun en son birkaç ay önce HDD'de olmuştu. Bugün gene karşılaştım. Flash 16GB, Flashın içindeki klasörlerin hepsini seçip özelliklere basınca 320GB gösteriyor. Teker teker denedim arıza klasörü buldum içinde 320GB dosya var olarak gözüküyor.
387864
387865

Bozuk klasörün içindeki dosyaların görüntüsü:
387868

Ek olarak son değiştime tarihi olarak 1993 gösteriyor :D .

Son düzenleme:
Bu sorun en son birkaç ay önce HDD'de olmuştu. Bugün gene karşılaştım. Flash 16GB, Flashın içindeki klasörlerin hepsini seçip özelliklere basınca 320GB gösteriyor. Teker teker denedim arıza klasörü buldum içinde 320GB dosya var olarak gözüküyor.
Eki Görüntüle 387864Eki Görüntüle 387865
Bozuk klasörün içindeki dosyaların görüntüsü:
Eki Görüntüle 387868
Ek olarak son değiştime tarihi olarak 1993 gösteriyor :D .
Yüksek ihtimalle virüs linux ortamında bak bir dosyaya.
dosya phyton diliyle yazılmış sanırım.

Avast ve Kaspersky ile biraz kurcalarken flash intihar etti :D
Eki Görüntüle 387879

Bozulup dosya sistemi sapıtmış da olabilir. Virüs ise bir kere benim de başıma gelmişti, diski formatlıyorum yine geliyor bu dosyalar, büyük ihtimalle kontrolcüyü etkilediklerinden kurtulma ihtimali çok zor. Fakat bütün bitleri sıfırlayan bir programla formatla istersen (low level format tool)

Son düzenleme:
Kesin demiyorum ama dosyanın virüs olma ihtimali var. 1993 yılını tarih göstermiş. Tarama yaptınız mı bellekte?
AV lerde işin içinden çıkamadı sistem kasmaya başladı sonra bellek intihar etti (RAW a dönüştü). Şuanda biçimlendiriyorum.
Bir kere benim de başıma gelmişti, diski formatlıyorum yine geliyor bu dosyalar, büyük ihtimalle kontrolcüyü etkilediklerinden kurtulma ihtimali çok zor. Fakat bütün bitleri sıfırlayan bir programla formatla istersen (low level format tool)

Teşekkürler. Şuanda hızlı biçimlendirme yerine normal biçimlendirme yapıyorum. Tekrar aynı sorun olursa bir de dediğinizi denerim. :)

KIS 2019 ile sistemi taratın. Çözüm olmazsa aşağıdaki rehber yardımcı olabilir.
[Rehber] Kaspersky Rescue 2018 - Technopat Sosyal
KIS ve Avast (Avast pasif modda) programlarını şuanda kullanıyorum. Tekrar aynı olay ile karşılaşırsam Kaspersky Rescue ile tarama yapacağım.
KIS 2019 ile sistemi taratın. Çözüm olmazsa aşağıdaki rehber yardımcı olabilir.
[Rehber] Kaspersky Rescue 2018 - Technopat Sosyal

İçinde önemli dosyalarınız var mıydı? RAW formatına dönmüş disk, verilerinizi kurtarmak istiyorsanız; Veri Kurtarma

Akıllılık edip yedeklerini almıştım. RAW olmuş bir diski normale döndürmek için zamanında
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videosundaki uygulamayı yapmıştım. Usb bellek için işe yarar mı acaba?
Yüksek ihtimalle virüs linux ortamında bak bir dosyaya.
dosya phyton diliyle yazılmış sanırım.
Bu Usb belleği linux mint kurulumunda kullanmıştım. Oradan kapma ihtimali var mıdır acaba.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı